fbpx

Monica Anisie: Examenul de titularizare rămâne suspendat. Examenul de definitivare se susține

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Realitatea Plus, că examenul de titularizare rămâne suspendat în perioada stării de alertă, însă cel de definitivare va fi susținut la sfârșitul lunii iulie.

”Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea acest lucru. Imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea să susținem acest examen îl vom susține. Examenul de definitivare va fi susținut în 22 iulie”, a spus Anisie. Ea a explicat că titularizarea a trebuit să fie suspendată din cauza unui amendament introdus de PSD în Legea 55/2020, prin care orice concurs a fost suspendat în perioada stării de alertă.

CONTEXT

Articolul din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ a fost modificat azi de Senat, după cum a anunțat Edupedu. Modificarea legislativă are nevoie, însă, ca președintele Iohannis să o promulge, pentru a intra în vigoare.

Cum arată articolul respectiv, după modificarea votată în Senat:

(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia
celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”.

Examenul de titularizare a fost suspendat săptămâna trecută, printr-un ordin de ministru semnat de Monica Anisie. Suspendarea este valabilă pe întreaga perioadă a stării de alertă. Premierul Orban a declarat că Guvernul ia în calcul o prelungire a stării de alertă, în cazul în care situația epidemiologică va impune acest lucru.