fbpx

Ministerul Educației spune ”Adio!” manualului unic

Ministerul Educației renunță la manualul unic și va achiziționa cărțile școlare în urma unei licitații deschise, potrivit unui ordin publicat, astăzi, în Monitorul Oficial, anunță Edupedu.ro.

 “Ministerul Educației Naționale, denumit în continuare MEN, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare, denumit în continuare CNEE, asigură organizarea licitației deschise în vederea achiziționării manualelor școlare”, se arată în ordinul citat. 
„​În vederea achiziționării manualelor școlare, MEN declară câștigătoare ale licitației proiectele de manuale școlare ale căror punctaje cumulate sunt de minimum 86,50 de puncte. MEN achiziționează manualele şcolare corespunzătoare unei discipline/modul de pregătire/pentru o clasă/nivel de studiu, filieră, profil, specializare, reprezentând ofertele primilor 3 ofertanţi declaraţi câştigători, în ordinea descrescătoare a punctajului total obţinut în urma evaluării”, se mai precizează în document.

Potrivit metodologiei privind regimul manualelor școlare în preuniversitar, contractele cu câștigătorii licitației vor fi pe o perioadă de 4 ani. Aceasta mai prevede că toți experții cooptați care au avut erori în activitatea desfășurată în procesul de evaluare nu vor mai fi selectați în evaluările proiectelor de manuale școlare viitoare și nici în grupurile de lucru pentru elaborarea subiectelor pentru evaluările naționale, bacalaureat, titularizare și definitivare în învățământ, pentru următorii 5 ani calendaristici.

Proiectul privind introducerea manualului unic a fost inițiat în sistemul românesc de învățământ de fostul ministru al Educației, Liviu Pop.