fbpx

Ecaterina Andronescu anunță programul ”Un ghiozdan pentru fiecare elev”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, că intenționează să demareze un program prin care fiecare elev din România să primească un ghiozdan cu manuale și rechizitele necesare unui an școlar.

”Avem bani şi pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori şi anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm edicaţia gratuită, aşa cum spune Constituţia. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematică etc, şi rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte”, a spus Andronescu.

În același interviu, ea a anunțat care vor fi prioritățile ministerului în privința banilor alocați prin bugetul de stat: ”În primul rând, pentru proiectul prin care vrem să dotăm fiecare sală de clasă cu o tablă inteligentă şi fiecare copil cu o tabletă. Mă refer aici la învăţământul gimanzial şi liceal. Dacă reuşim să realizăm acest lucru şi pentru învăţământul primar, cu atât mai bine. Cheltuielile le facem din bani europeni, dar avem nevoie de bani din buget ca să-i putem cheltui şi apoi să cerem rambursarea sumei.”

Citește și

Bugetul Educației în 2019: 31 de miliarde de lei