fbpx

Ministerul Educației: Clubul Copiilor Cireșarii este și va rămâne al copiilor

Clubul Copiilor Cireșarii (31.000 mp în centrul  Bucureștiului) este și va rămâne al copiilor, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat,

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și reprezentanți ai echipei de conducere din Ministerul  Educației (secretarii de stat Maria Manea, Gigel Paraschiv și Radu Szekely) s-au întâlnit astăzi, 23  august, cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, inspectorul școlar general al Municipiului  București, Mihaela Ștefan și conducerea Clubului Copiilor Sector 1 – Cireşarii. 

Ministerul Educației precizează, într-un comunicat transmis Educație Privată, că, în urma discuțiilor, a rezultat că: 

  1. Ministerul Educației va elabora un proiect de Acord de parteneriat prin care va fi reglementată  colaborarea cu Primăria Sectorului 1 pentru modernizarea bazei și „aducerea în secolul XXI”,  păstrând obiectul principal de activitate (activități extrașcolare) și adăugând o componentă  recreativă pentru comunitatea locală/locuitorii Sectorului 1. Obiectivele se vor realiza prin  susținere comună, financiară și logistică – Ministerul Educației și Primăria Sectorului 1. 
  2. Ministerul Educației va iniția în cel mai scurt timp un proiect prin care se va realiza, pentru  început, igienizarea capitală a spațiului în suprafață de peste 31.000 mp, prin toaletarea arborilor  și îndepărtarea deșeurilor vegetale și de altă natură. Proiectul se va derula cu respectarea tuturor  reglementarilor în vigoare, beneficiind și de aportul specialiștilor în domeniu. 
  3. Ministerul Educației va asigura finanțarea, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.-S.A.),  în vederea realizării unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire  pentru vestiare, alei pietonale, spații verzi. 
  4. Ministerul Educației va iniția parteneriate cu mediul universitar specializat, în vederea  organizării unui concurs de proiecte de amenajare peisagistică a spațiului. 
  5. Ministerul Educației, prin ISMB, va aloca și finanța un număr de posturi adecvat importanței  obiectului menționat. 
  6. Ministerul Educației va demara și susține programe de voluntariat pentru amenajarea spațiului. 

Reamintim că Baza Sportivă Cireșarii este sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ  pentru activități educative, coordonate educațional şi administrativ la nivel național de către  minister, iar la nivel local de către inspectoratele școlare. În cadrul Clubului Copiilor se desfășoară  activități instructiv-educative specifice, prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se  formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se  valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative. Deși baza materială  este departe de ceea ce ar trebui să fie/va trebui să fie, la activitățile Clubului Copiilor Sector 1,  în anul școlar 2020 – 2021, sunt înscriși aproximativ 2.000 de copii (18 cercuri). 

Ministerul Educației își exprimă întreaga disponibilitate pentru colaborarea cu Primăria Sectorului  1 în vederea realizării unui spațiu sigur destinat atât instruirii copiilor, cât și activităților  recreative pentru locuitorii din zonă. 

BIROUL DE PRESĂ