fbpx

Premierul Ludovic Orban revine: Școala începe pe 14 septembrie

Premierul Ludovic Orban a revenit asupra declarației de vineri, când afirmase că deschiderea școlilor ar putea să aibă loc abia pe 1 octombrie

 „Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern şi vom anunţa când e de anunţat. Scoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat clar, dreptul la educaţie trebuie respectat, scoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie”, a spus Orban, sâmbătă, citat de Realitatea.net.

Copiii s-ar putea întoarce în școli abia pe 1 octombrie, a spus, vineri, premierul Ludovic Orban, citat de Realitatea.net. Acest lucru ar fi înseamnat că primele două săptămâni a fi urmat să fie susținute doar online. Prim-ministrul a declarat că analizează această măsură și că o decizie va fi anunțată în timp util.

”Școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar până atunci să se facă online. Au fost discuții, există puncte de vedere exprimate de specialiști, care zic că profesorii și copiii revin din concedii. O mare parte dintre cei infectați au zis că au fost în concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Vom anunța în timp util”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri.

Atât președintele Klaus Iohannis, cât și ministrul Educației, Monica Anisie au anunțat, în repetate rânduri, că școala va începe ped 14 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.

Ordinul comun semnat de miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru, referitor la deschiderea școlilor, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul poate fi citit, integral, aici.