fbpx

Grupul de Comunicare Strategică, apel la managerii de teatre să nu redeschidă la indicațile Gabrielei Firea

Grupul de Comunicare Strategică face apel la managerii de teatre să nu deschidă sălile de spectacole, așa cum își exprimase dorința primarul general Gabriela Firea.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la ridicarea restricțiilor: 275 de cazuri noi. De asemenea, GCS a anunțat încă 14 decese.

Comunicatul dat publicității de Grupul de Comunicare Strategică:

Atragem atenția asupra anunțului făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului București în spații închise.
Menționăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară.
Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!
În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale.
Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din București să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului București.
Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri.

 

CONTEXT

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea anunțase redeschiderea teatrelor, de pe 15 iunie.

„Din 15 iunie, teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public. Cultură este esențială pentru viață unui oraș, așa că am decis, împreună cu managerii teatrelor din București, reluarea treptată a spectacolelor cu public, acest anunț fiind așteptat de sute de artiști și mii de bucureșteni. Bucureștiul are la dispoziție, pentru desfășurarea activităților culturale, peste 10.000 de locuri în sălile de spectacol, iar criză sanitară a blocat accesul publicului la reprezentațiile teatrelor”, a precizat edilul într-o postare pe Facebook.
Gabriela Firea a adăugat că, pentru reluarea evenimentelor, fiecare instituție de spectacol își va lua toate măsurile necesare de siguranță pentru artiști și spectatori, iar programarea spectacolelor va ține cont în permanentă de evoluția epidemiologică în plan local și de măsurile care sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestări.