fbpx

Gabriela Firea cere închiderea școlilor și grădinițelor din București

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le solicită autorităților să închidă școlile și grădinițele din București, anunță Realitatea.net.

„Putem sa nu închidem și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Este și aceasta o variantă susținută public de multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți și să le închidem și vă spun și de ce”, a spus Firea, dând ca exemplu cazul primei infestări cu COVID-19 din Capitală, și anume cazul Românului întors de la Roma, care a intrat în contact cu familia sa, ulterior demonstrându-se ca și iubita sa este infectată cu acest virus.

În opina sa, lucrurile pot lua amploare în condițiile în care s-ar confirma un prim caz în școli, având în vedere că nu pot fi îngrădiți copiii să nu iasă din casă, să nu intre în contact și cu alte persoane atât în curtea școlii, cât și în mijloacele de transport sau în alte situații. 

„Rapiditatea cu care se poate răspândi este imensă. Nu se poate face prevenție decât luând măsuri. Aici nu e vorba nici de politică, nici de fotbal. Aici e vorba de viața oamenilor”,  a spus Firea, subliniind că își asumă să fie criticată. Ea a menționat că școlile și grădinițele din subordinea PMB trebuie să fie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea virusului. „E propunerea și recomandarea noastră”, a mai spus Firea, adăugând că ar fi prea târziu să așteptăm până la vacanța de Paște.

În urma ședinței informale de duminică seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că Guvernul va evalua , mâine, posibilitatea de a închide școlile din toată țara.

”Acest lucru va fi analizat în ședința de mâine”,a  spus Vela. ”Așa cum știți, este decisă o măsură în prezent: dacă un singur caz apare într-o școală, atunci cursurile vor fi suspendate în toată școala”, a adăugat Vela.