fbpx

Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a angajaților din Educație

Premierul Florin Cîțu a declarat, după ședința de Guvern, că revenirea integrală a elevilor în școli, propusă de ministrul Educației, poate fi o temă de discuție abia după vaccinarea întregului personal din unităților de învățământ.

”Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”, a declarat Cîțu.

Premierul a precizat că nu a discutat, deocamdată, cu ministrul Educației despre acest subiect.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Hotnews.ro LIVE, că există posibilitatea ca ministerul să propună revenirea la școală a tuturor elevilor, înainte să se termine criza sanitară. Cîmpeanu a spus că o primă analiză în acest sens ar putea fi făcută chiar peste două săptămâni.

”Înainte de a încheia criza sanitară vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la scoală a tuturor elevilor. Nu MEN e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a X-a și a XI-a”, a spus ministrul.

Ministerul Educației a publicat lista cu rata de infectare COVID pentru fiecare localitate din România, care determină în ce scenariu se deschide fiecare școală.

Lista cu rata de infectare este disponibilă AICI.

Conform ordinului comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

În anumite condiții, profesorii vor putea purta viziere în loc de mască la clasă, prevede noul ordin comun al ministrului Sănătății și Ministrului Educației.