fbpx

Cine va fi noul ministru al Educației

Noul ministru al Educației propus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, este Valentin Popa, rector al Universității din Suceava.
Potrivit Gandul, acesta a absolvit Institutul Politehnic din Iaşi şi este inginer în Electronică şi telecomunicaţii, iar ulterior a susţinut şi titlul de doctor în domeniul Componente, dispozitive şi circuite electronice la aceeaşi instituţie.

În perioada 1989-1992 a fost preparator inginer la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, între 1992 şi 1995 – asistent inginer, iar în intervalul 1995-1999 şef lucrări inginer tot la Universitatea din Suceava. Acesta şi-a continuat activitatea în instituţia de învăţământ superior fiind, pe rând, conferenţiar, profesor doctor inginer şi conducător de doctorat.
În 2015, la deschiderea anului academic, Valentin Popa spunea că atât timp cât alocaţia pentru un student e mai mică decât cea pentru un deţinut, numărul lor va tinde să se egaleze întrucât lipsa finanţării educaţiei duce la costuri mai mari cu cei „needucaţi”

„Decidenţii politici trebuie să fie conştienţi că atât timp cât alocaţia pentru un student va fi mai mică decât cea pentru un deţinut, într-un final, numărul acestora va tinde să se egaleze. Cu cât foloseşti fonduri mai puţine pentru educaţie, cu atât ai nevoie de mai mulţi bani pentru cei needucaţi”, a spus Popa.

Foto: monitorulsv.ro