fbpx

British Council: Colaborarea cu Ministerul Educației continuă

Copyright: Mat Wright

Într-o declarație publică, British Council anunță că, deși unul dintre acordurile punctuale încheiate cu MEN a expirat, este în discuții pentru reînnoirea acestuia, iar celelalte documente de colaborare sunt, în continuare, în vigoare. Reacția vine după ce în mediul online au apărut informații despre o posibilă întrerupere a relațiilor între cele două instituții.

Redăm comunicatul, integral:

”British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale. Apreciem relația bazată pe reciprocitate pe care o avem cu Ministerul Educației Naționale și colaborăm de peste două decenii pentru a susține schimburile educaționale și culturale dintre Marea Britanie și România, precum și pentru a sprijini și dezvolta reforma în ariile educaționale cheie.

În ceea ce privește organizarea examenelor de limba engleză în școli sau alte instituții educaționale, British Council România este centru autorizat de examene Cambridge Assessment English, iar examenele Cambridge Assessment English susținute prin intermediul British Council România sunt așadar recunoscute și echivalate în conformitate cu Ordinul MENCS nr. 5905/2016. British Council România continuă să organizeze examene la cele mai înalte standarde internaționale.

Separat, între British Council România și Ministerul Educatiei Naționale au existat și acorduri de colaborare punctuală care au expirat, printre care și un acord privind dezvoltarea Examenului Național de Bacalaureat la Limba Engleză și a Olimpiadei Naționale de Limba Engleză. Astfel de acorduri reprezintă însă doar una dintre multiplele forme ale asocierii dintre instituțiile noastre.

În prezent, suntem în discuții cu Ministerul Educației Naționale în vederea reînnoirii unui Acord de Colaborare între instituțiile noastre, și sperăm ca acestea să se finalizeze curând prin semnarea acordului. Acest acord nu modifică în niciun fel statutul British Council România de centru autorizat de examene Cambridge Assessment English sau recunoașterea certificatelor sale.

British Council și Ministerul Educației Naționale continuă să colaboreze în vederea susținerii proiectelor educaționale și culturale care promovează cooperarea și înțelegerea între Marea Britanie și România, și ne bucurăm să vedem această colaborare extinsă și în viitor.”