fbpx

Bacalaureat 2021: Ce subiecte au primit elevii la matematică

Examenul de Bacalaureat 2021 a continuat azi cu proba obligatorie a profilului – matematică pentru elevii de la real, în funcție de specializare, conform Hotnews.ro

Subiectele au fost postate pe site-ul Hotnews.ro:https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24887886-bacalaureat-2021-proba-obligatorie-matematica-istorie-uman-real-specializare-subiecte-barem-mate-infor-stiintele-naturii-pedagogic.htm

Elevii au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Pentru varianta profilului mate-info, la subiectul I, elevii au avut de tratat diferite exerciții din capitolele: numere complexe, funcții și ecuații logaritmice, funcția de gradul II cu un parametru real, probabilități și noțiuni fundamentale de algebră.
Pentru subiectul II, au fost alese matrici, determinanți și legi de compoziție. Referitor la ultimul subiect, elevii au avut de soluționat exerciții de analiză matematică din clasele a-11-a și a-12-a (variația funcțiilor reale și intregrale definite). 

La profilul științele-naturii, elevii au primit itemi similari cu cei de la mate-info, însă cu un grad de dificultate mai scăzut. Exercițiile au fost bazate pe elemente de analiză matematică și algebră.

În ceea ce privește profilul tehnologi și vocațional, structura subiectelor propuse spre rezolvare a fost identică cu cele de la profilele anterioare, cu mici adaosuri, spre exemplu: o ecuație simplă exponențială. 
Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. Dintre aceștia însă deja au absentat 3618 la prima probă, cea de limba română, iar 63 au fost eliminați din cauză unor tentative de fraudă.
Cât privește tematica din care vor reieși și subiectele la bacalaureat 2021, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că din aceasta s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, când s-a scos „în bloc un întreg semestru”.
„Am adaptat tematica de examen. Practic, anul acesta să știți că, per total, din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut, în bloc, când s-a scos un întreg semestru. Anul ăsta s-a încercat adaptarea tematicii în punctele care nu au fost considerate a fi cu caracter esențial, fără de care nu se poate.”