fbpx

Bacalaureat 2021: Ce subiecte au primit elevii la Istorie

Photo 113036595 / Exam © Andreaobzerova | Dreamstime.com

Bacalaureatul a continuat cu proba scrisă la Istorie, una din cele două probe obligatorii ale profilului. Elevii de la profilele cu specific uman au avut de susținut această probă astăzi, precizează Digi24. 

Subiectele la istorie pot fi consultate aici:https://www.digi24.ro/bacalaureat-2021/bacalaureat-2021-subiectele-la-istorie-vor-fi-publicate-pe-edu-ro-1578319

La subiectul I au fost concepute mai multe  exerciții bazate pe extragerea informațiilor din text. Alături de aceste cerințe au mai fost cerute și relații de tip cauză-efect între două aspecte contextuale și un item în care candidaților le era testată memoria și cunoștințele acumulate în timpul anului. 

Subiectul II a fost construit tot pe tiparul de analiză și selectare de informație dintr-un text la prima vedere, plus un exercițiu în care elevii trebuiau să cunoască tematica propusă. 

Ultimul subiect a constat în realizarea unui eseu despre Spaţiul românesc în Evul Mediu, potrivit Mediafax.

După proba proba obligatorie a profilului – Matematică și Istorie – la Bacalaureat 2021 urmează proba la alegere și cea de limbă maternă, examenele fiind susținute în zile consecutive. Anul acesta, ca și anul trecut, probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină nu au mai fost susâinute. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.