fbpx

Animest- festivalul de animație dedicat oricărei vârste

Sursa foto= Agerpres

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie „Animest”, cel mai amplu eveniment din România dedicat exclusiv cinematografiei animate, va ajunge pentru prima dată la Timişoara, în perioada 3-4 septembrie, cu proiecţii pe marele ecran indoor şi în aer liber, la Faber, centrul cultural independent dedicat comunităţii creative, ne informează Agerpres.

Știrea integrală poate fi citită aici: https://www.agerpres.ro/cultura/2021/08/20/timis-animest-un-festival-de-animatie-pentru-toate-varstele–766632 

Festivalul îşi va deschide universul fantastic vineri seara, cu o selecţie de scurtmetraje animate realizată de Reţeaua Festivalurilor de Film Animat din Europa Centrală şi de Est. „Bikes, Beasts and Washing Mashines” conţine cele mai bune filme animate din ultimii cinci ani, realizate în ţările participante în Reţea, arată un comunicat al organizatorilor, remis, vineri, AGERPRES.

În prima zi a evenimentului, de la ora 21.00, timişorenii sunt invitaţi să descopere „Brazen: Rebel Ladies Who Rocked the World”, o serie adaptată după bestsellerul benzii desenate „Culottees”, de Penelope Bagieu, cu portretele a 30 de femei care au revoluţionat lumea în felul lor. Una dintre surprizele rezervate exclusiv publicului adult, „Erotica: The Night of Erotic Animation”, aduce la Timişoara filmele din cea mai îndrăzneaţă secţiune din istoria festivalului. O selecţie de scurtmetraje erotice care sărbătoresc diversitatea, explorând în acelaşi timp o varietate de perspective asupra sexualităţii, va putea fi urmărită în aer liber vineri seară, de la ora 23.00.

Cea de-a doua zi a festivalului va debuta cu o serie de scurtmetraje animate cu şi despre animale. În programul „Minimest – Animăluţe animate”, cei mici vor descoperi fabule cu mult umor şi poveşti despre prietenia sinceră şi vindecătoare dintre copii şi animale. Apoi, micii exploratori sunt invitaţi să pătrundă în lumi nebănuit de frumoase, diferite de ale noastre, lumi magice, din vis, şi situaţii surpriză din care personajele vor reuşi să iasă doar cu ajutorul imaginaţiei.

În 2020, la prima ediţie „Animest”, desfăşurată exclusiv online, Timişoara s-a aflat în topul oraşelor cu cele mai multe accesări ale platformei de streaming a festivalului.

Ilustrator şi animator, Raul Lile va susţine sâmbătă un atelier în cadrul căruia cei mici vor face cunoştinţă cu animaţia stop-cadru, învăţând cum să creeze propriul lor scenariu, cum să realizeze un storyboard şi cum să dea viaţă unui personaj animat.