fbpx

ALERTĂ București: OMS, UNICEF și Ministerul Sănătății, implicate fraudulos într-o campanie antivaccinare

Pliante care conțin informații false și alarmiste despre vaccinuri au fost răspândite, în cursul dimineții de azi, în căsuțele poștale ale bucureștenilor. Mai mult, acestea conțin și sigla Organizației Mondiale a Sănătății, pe cea a UNICEF și a Ministerului Sănătății, aplicate în mod fraudulos. Respectivele organizații sunt, în mod real, susținătoare ale imunizării.

vaccinuri alertă București

vaccinuri alertă București

Autorul real al pliantelor este necunoscut. Situația a fost semnalată pe Facebook de mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare.

”Iată ce am primit în căsuța poștală. Se sesizează oare cineva? Broșura semnată Unicef, Ministerul Sănătații și World Health Organization. Îți spun că vaccinul îți distruge copilul pentru intreaga viață”, scrie unul dintre aceștia.

UNICEF, OMS și Ministerul Sănătății susțin vaccinarea

În realitate, organizațiile citate în mod mincinos în pliante sunt avocați ai vaccinării, inclusiv ai vaccinului ROR.

”Vaccinul este cea mai sigură metodă de a-ți proteja copilul de boala infecțioasă care a început să facă din nou victime printre copii: Rujeola”, afirmă UNICEF.

”Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de protejare față de aceste boli, iar imunizarea în copilărie reprezintă cel mai sigur start de drum în viață. Administrarea vaccinurilor a condus, de-a lungul timpului, la scăderea incidenței unui număr mare de boli care reprezentau o amenințare majoră pentru sănătate în Regiunea Europeană și la salvarea a milioane de vieți”, susține și OMS, citată de Ministerul Sănătății.

„Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut şi unde avem focare de rujeolă. Am făcut un atelier de lucru la Slănic Moldova, împreună cu UNICEF şi am stabilit nişte reguli pe care le voi pune într-un ordin de ministru, până apare legea vaccinării, pentru că avem deja 52 de morţi în urma îmbolnăvirii de rujeolă. Iar săptămâna trecută am înregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem aştepta. Aşadar am luat această decizie, va urma un ordin de ministru şi, probabil, vom lansa campania la începutul lunii iunie”, declara, la data de 1 Iunie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În vederea informării populației, experții Ministerului Sănătății împreună cu experții Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF au dezvoltat un mesaj de interes public cu tiltlul:

“VACCINEAZĂ-ȚI COPILUL ÎMPOTRIVA RUJEOLEI!

OFERĂ COPILULUI TĂU O ȘANSĂ LA VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ!”

UPDATE

Ministerul Sănătății: ”Vom face demersuri legale”

 

Într-o declarație transmisă presei, Ministerul Sănătății afirmă că ”Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume.”

Ministerul Sănătății se delimitează ferm de campania de dezinformare și manipulare referitoare la ineficientă și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale. Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continuă să fac tot ce îmi stă în putere pentru că părinții să fie informați corect astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru că cei responsabili să răspundă pentru faptele lor ce pun în pericol sănătatea publică”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății