fbpx

A fost publicat Ghidul de implementare pentru Schema de Granturi PNRAS

Ministerul Educației anunță că, în colaborare cu Banca Mondială, a realizat și publicat Ghidul beneficiarului – Schema de granturi PNRAS (inclusiv anexele). 

Documentul își propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele școlare, cât și de către beneficiari, având scopul de a fi un instrument de sprijin pentru școli în implementarea proiectelor. Ghidul include informații cu privire la managementul proiectelor pentru respectarea indicatorilor, asigurarea vizibilității, raportări, flux de activități, sustenabilitate, acte adiționale etc. De asemenea, oferă informații și clarificări privind aspectele financiare, juridice, derularea achizițiilor publice și alte elemente necesare pentru o implementare optimă.

Reamintim că, în cadrul primei runde a Schemei de Granturi Programul Național Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), au fost semnate 1.409 contracte de finanțare cu unitățile de învățământ ale căror proiecte au fost admise.

Suma totală contractată a fost de 962,032,795.32 lei (fără TVA).

Acest prim pas din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar va fi urmat de două noi apeluri de proiecte pentru școlile cu risc ridicat și mediu de abandon școlar (potrivit indicatorului MATE – Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație) și de un apel destinat școlilor mici. În acest mod, cel puțin 2.500 de unități de invățământ preuniversitar de stat vor beneficia de sprijin în funcție de nevoile și de problemele specifice care conduc la abandon și la părăsirea timpurie a școlii, afirmă ministerul, într-un comunicat