fbpx

Stelian Muscalu, revoltat de ”afacerile” din școala de stat: ”Totul se plătește cash ca să nu rămână nicio urmă în sistem”

Sursă foto: Digi24.ro

Jurnalistul Stelian Muscalu a denunțat, pe blogul său, faptul că la Școala nr. 195 din București cadrele didactice le cer părinților să plătească sume nefiscalizate de bani pentru diverse servicii și obiecte de uz școlar.

Cu acordul lui Stelian Muscalu, preluăm câteva fragmente din text:

”Așa cum spunea un ilustru ministru PSD, școala e gratuită pentru elevi, pentru că plătesc părinții. Aș trece și peste ideea asta. Însă școala la stat începe să devină o afacere. Când aveau 2000 de lei salariu, deși nu era normal, parcă aveam o oarecare disponibilitate să mai închid ochii, dar acum lucrurile s au schimbat în privința grilei salariale…nu și în privința businessurilor din școli. Iată cum arată o singură zi din punct de vedere financiar la școală 195 din Capitală: 130 de lei chirie imprimantă, 150 de lei atelier craft, 30 de lei fișe pentru teste de evaluare. Nu vă mai chinuiți, fac eu totalul… 310 lei”

”Internetul e plin de oferte de imprimante cu chirie ZERO, cu plată pe copie executată. 1000 de pagini la 0.014 euro. Asta înseamnă undeva la 67 de lei/1000 de pagini. Cu banii strânși pentru chirie s-ar printa undeva la 80k de pagini adică 161 de topuri de hârtie. Totul într-o clasă primară.”

”Tabere, imprimante, fișe, ateliere… nicio plată nu se acceptă prin tranzacții bancare. Totul se plătește cash ca să nu rămână nicio urmă în sistem. Asta este învățământul gratuit din România.”

Textul integral poate fi citit aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *