fbpx

Scoția: Elevii își pot schimba numele și identitatea de gen la școală, fără acordul părinților, de la vârsta de 4 ani

Photo 121527534 © Dragan Andrii | Dreamstime.com

Copiii din Scoția își vor putea schimba numele și identitatea de gen la școală fără consimțământul părinților lor, începând de la vârsta de patru ani. Prevederea este inclusă în noile linii directoare de incluziune LGBT elaborate de guvernul scoțian, relatează The Telegraph.

Un document de 70 de pagini, transmis, joi, școlilor din Scoția, le solicită profesorii să nu-i chestioneze pe elevi dacă spun că vor să facă tranziția pentru a trăi ca băieți sau fete și, în schimb, să le ceară noul lor nume și pronume. .

Instrucțiunile controversate susțin că este posibil să te declari transgender „la orice vârstă” și că dorințele tinerilor ar trebui respectate, dacă nu vor ca părinții lor să fie informați.

Școlilor din Scoția li s-a spus, de asemenea, că elevii trans ar trebui să poată folosi orice toaletă sau vestiar ar alege, să dezvolte opțiuni pentru uniforme „neutre de gen” și să includă personaje transgender și modele în materialele de lectură și lecții.

Grupurile de advocacy LGBT, cum ar fi Stonewall, care au contribuit la elaborarea orientărilor, au salutat această decizie și au susținut că regulile vor ajuta toți copiii să „progreseze”.

Cu toate acestea, alte grupuri civice au susținut că ideologia impusă în școli este periculoasă și au avertizat că acei copii care prezintă un comportament normal, cum ar fi jocul cu jucării asociate stereotip cu celălalt sex, riscă să fie etichetați greșit ca transgender.

„Acest lucru este foarte îngrijorător”, a spus Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland. „Concluzia este că aceasta este o ideologie periculoasă pe care guvernul scoțian o împinge. Arată un eșec în protejarea drepturilor parentale”, afirmă activistul.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/symbol-transgender-tree-blue-symbol-transgender-tree-blue-background-image121527534

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.