fbpx

Școlile din Moscova, închise de COVID-19

Școlile din Moscova și regiunile Ulyanovsk și Sahalin vor trece în curând la învățarea la distanță online, din cauza unei creșteri accentuate a cazurilor de coronavirus, a declarat luni agenția de știri Interfax, citată de Investing.com.

Numărul zilnic de noi cazuri de coronavirus din Rusia a crescut la un nivel pe care nu l-a mai atins din luna mai. Autoritățile au raportat 10.888 de noi infecții la nivel național, inclusiv 3.537 la Moscova.

În urmă cu o săptămână, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat că vacanța școlară care urmează va fi prelungită cu o săptămână pentru a limita răspândirea coronavirusului, la câteva zile după ce surse au declarat pentru Reuters că spitalelor din capitală li s-a spus să elibereze sute de paturi.

Infecțiile cu COVID-19 au crescut în toată Europa în săptămânile care au trecut de la începutul noului an școlar și alte țări au luat în considerare și prelungirea vacanțelor școlare din octombrie pentru a încerca să încetinească răspândirea.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu intenționează să impună restricții sever, în ciuda unui număr tot mai mare de cazuri noi de COVID-19, dar Sobyanin a sfătuit pe oricine cu probleme cronice de sănătate sau pe cei cu vârsta peste 65 de ani să rămână acasă.

Marțea trecută, Sobyanin a spus că elevii vor avea vacanță în perioada 5-18 octombrie și a îndemnat părinții să-și țină copiii acasă.

Moscova (în rusă Москва) este capitala Rusiei, un oraș cu 9,6 milioane locuitori, aflat pe râul cu același nume, și are o suprafață de 878,7 km². Este orașul cu cea mai numeroasă populație din Rusia și cel mai populat subiect federal al Rusiei. Este un centru politic major, economic, cultural, științific, religios, financiar, educațional și de transport al Rusiei și al întregului continent. Moscova este orașul cel mai nordic cu o populație care depășește 10 milioane de locuitori, orașul cu cel mai mare număr de locuitori din Europa și al șaselea din lume. Populația sa, conform rezultatelor preliminare ale recensământului din 2010, este de 11.514.330

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.