fbpx

Școlile din Irlanda de Nord, obligate să înregistreze oficial toate incidentele de bullying

Photo 115139500 © Rido | Dreamstime.com

Începând cu 1 septembrie, școlile din Irlanda de Nord vor fi obligate să înregistreze toate incidentele de bullying, precum și pe cele presupuse a fi din această categorie, transmite BBC.

De asemenea, unitățile de învățământ vor ține evidența motivației din spatele fiecărei agresiuni, a metodei implicate și a modului în care a fost tratat incidentul.

Acest lucru este în conformitate cu îndrumările transmise către școli de către Departamentul de Educație, cu privire la noile legi anti-bullying.

Legile oferă, de asemenea, o definiție legală a fenomenului de bullying în școlile din Irlanda de Nord.

Totuși, școlilor li sa spus să evite să folosească termeni precum „agresor” și „victimă”.

„Este important să evitați etichetarea elevilor individuali și în schimb să descrieți comportamentele elevului”, se precizează în ghidul de orientare.

„În loc de termenul <agresor> se recomandă utilizarea expresiei <elev care prezintă un comportament de agresiune> și în locul termenului <victimă> se recomandă utilizarea <țintei> sau <elev care se confruntă cu un comportament de agresiune>.

Un studiu recent al Fundației World Vision România arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenței fie în drumul spre școală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor. Datele sunt întărite de cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying.

Acest fenomen se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenția de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă. De cele mai multe ori agresorii sunt alți copii, de aceeași vârstă sau mai mari, iar cauzele sunt multiple. Printre ele se numără chiar abuzurile din familie sau actele de violență la care aceștia sunt martori sau victime.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *