fbpx

Școlile din Anglia, obligate să anunțe părinții dacă elevii își pun la îndoială genul – proiect guvernamental

Sursă foto: Freepik

Profesorii din Anglia avertizează că tinerii ar putea fi expuși riscului de a fi răniți și fără adăpost dacă guvernul va insista să adopte un ghid prin care intenționează să oblige școlile să informeze părinții în cazul în care copiii lor își pun la îndoială genul, relatează The Guardian.

Liderii sindicali i-au acuzat pe miniștri că încearcă să aprindă un război cultural în jurul problemelor de gen în școli pentru a distrage atenția de la „situația îngrozitoare în ceea ce privește subfinanțarea, erodarea salariilor și penuria de profesori”. Toate sindicatele din Anglia au respins cea mai recentă ofertă de salariu a guvernului pentru profesori, iar noi greve sunt planificate pentru joi și marți, 2 mai.

Potrivit publicației citate, guvernul este pregătit să introducă un ghid prin care care precizează că școlile din Anglia trebuie să informeze părinții dacă un tânăr încearcă să-și schimbe numele sau începe să poarte o uniformă diferită. Profesorii vor fi instruiți să nu folosească un nou nume sau pronume la cererea elevului până când nu obțin consimțământul părinților.

Mulți profesori se tem să-și exprime în mod deschis preocupările, deoarece dezbaterea despre problemele de gen a devenit atât de aprinsă. Totuși, unii au vorbit cu jurnaliștii, sub condiția anonimatului.

Un fost director de colegiu, care acum este consilier educațional, a spus: „Problemele de protejare sunt reale. Într-o vineri, lucram până târziu și a sosit un copil care fusese cu adevărat distrus după ce le-a spus părinților că este transgender. Școala era singurul loc în care se simțea în siguranță.” Consilierul educațional a acuzat guvernul că a creat o „atmosferă de frică” în care tinerii nu mai simt că pot apela la profesori pentru sprijin.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.