fbpx

Școala Viitorului se bazează pe tehnologie

Photo 137337003 © Arne9001 | Dreamstime.com

Procesul de predare din școli poate fi eficientizat prin îmbinarea tehnologiei cu modul de predare interactiv, bazat pe dialog activ și colaborare. Pandemia le-a impus elevilor și profesorilor trecerea către modul de studiu online și a forțat un mediu de predare hibrid pentru care nimeni nu a fost pregătit. Este important ca școlile și toți actorii implicați, de la elevi și părinți, la profesori, inspectori școlari și chiar Ministerul Educației să învețe din acest episod pilot de școală digitală și să se pregătească pentru varianta hibrid de predare, ea nemaifiind acum doar un viitor îndepărtat, ci prezentul pentru care trebuie să fim toți pregătiți.

Un studiu realizat de EduTech cu puțin înainte de pandemie arată că 66% dintre profesori și părinți sunt în favoarea integrării echipamentelor inteligente în procesul educațional, considerând că acestea pot facilita un proces de învățare mai bun și pot sprijini procesul de învățare din școli. În plus, peste 90% dintre aceștia consideră că tehnologia este o modalitate de a face disciplinele predate mai atractive pentru elevi.

Elevi, profesori și părinți deopotrivă sunt de acord că prezența echipamentelor tehnologice în școli are efecte pozitive asupra procesului de predare și educare, asupra creșterii interactivității și muncii în echipă între elevi și asupra simplificării procesului de predare pentru educatori.

Școala Helikon, fondată de Oana Moraru, unul dintre cei mai apreciați consultanți în educație din România, este una din școlile care a reușit să integreze cu succes tehnologia în modelul de predare și a revoluționat procesul educațional din România. 

În funcție de nevoile diferitelor școli, unele din echipamentele de nelipsit sunt imprimantele. Pentru volume mari de imprimare, copiere și scanare, sunt ideale multifuncționalele A3 și A4, un exemplu fiind imprimantele WorkForce PRO RIPS de la Epson cu tehnologia Heat Free, fără încălzire. Aceste echipamente pot fi folosite pentru imprimarea şi pentru multiplicarea materialelor didactice, precum fișele de lucru, planșele, diagramele, etc. Echipamentele sunt ușor de utilizat, au un cost de întreținere redus și servesc drept alternative sustenabile, deoarece nu folosesc cartușe de cerneală și, astfel, generează mai puține deșeuri. Cu modelul WF-C879RDTWFC, spre exemplu, puteți printa fără întrerupere 86.000 de pagini monocrom şi 50.000 de pagini color fără a înlocui consumabilele. Acest multifuncțional cu jet de cerneală extrem de fiabil încorporează tehnologia revoluționară cu rezerve de cerneală de mare capacitate (RIPS), promovând intervenția redusă a utilizatorului şi un consum mai redus de energie.

 

O altă variantă de print prietenoasă cu mediul și foarte rentabilă pentru școli este gama de imprimante Epson EcoTank. Ușor de realimentat și utilizat, multifuncționalele EcoTank ajută la scăderea cu până la 90% a costurilor de tipărire. Fiind dotată cu rezervoare de cerneală de mare capacitate, în locul cartușelor convenționale, imprimanta include suficientă cerneală pentru 3 ani de folosire și oferă un timp de printare mai eficient, fiind un ajutor real profesorilor de pretutindeni. În plus, toate echipamentele EcoTank beneficiază de extinderea garanţiei la 3 ani fără costuri suplimentare şi de o promoție de tip cashback până la sfârșitul lunii octombrie 2021. 

Articol susținut de Epson

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/teacher-students-using-media-technology-classroom-watching-educational-film-image137337003

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.