fbpx

Școala Regală din Sectorul 1 a fost inaugurată. Este destinată pregătirii elevilor de la Colegiul ”George Enescu”

Primăria Sectorului 1 a anunțat că a fost inaugurată Școala Regală, în care elevii de la Colegiul ”George Enescu” vor exersa și se vor perfecționa în studiul diferitelor instrumente muzicale.

Anunțul făcut de primarul Clotilde Armand:

Astăzi a început un nou an școlar și sunt mândră că am inaugurat acest eveniment într-o școală nouă din Sectorul 1. Așa cum am promis, tinerii muzicieni de la Colegiul “George Enescu” beneficiază la “Școala Regală” de condiții ideale pentru exersarea și perfecționarea la instrumentul pe care și l-au ales spre studiu. Începând cu acest an școlar, calvarul nenumăratelor schimburi pe zi la care erau supuși elevii de la acest liceu pentru studiul instrumentelor a luat sfârșit. Era de datoria noastră ca și comunitate să le oferim toate condițiile pentru a se pregăti temeinic să cucerească marile scene ale lumii.
Scurt istoric:
În prezent, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori. Spațiul în care desfășurau până acum activitatea de studiu al instrumentelor necesita 4-5 schimburi/zi. Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4, cu o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.
Proiectul “Școlii Regale” a demarat la începutul acestui an. În data de 23 martie 2021, Consiliul Local Sector 1 a adoptat o hotărâre prin care se solicita acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.
Potrivit acestei hotărâri, primarul Sectorului 1 a fost mandatat să preia imobilul în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public. Totodată, acesta a fost mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ „Școala Regală”.
În Sectorul 1 continuăm să construim noi unități de învățământ și să dovedim comunității că ne pasă. Continuăm.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *