fbpx

Sălile de clasă din Anglia vor fi echipate cu sisteme de monitorizare a calității aerului

Sălile de clasă din Anglia vor fi dotate cu sisteme de monitorizare a calității aerului, atunci când școlile și colegiile de stat se vor redeschide după vacanța de vară. Potrivit The Guardian, această decizie face parte din măsurile luate pentru a îmbunătăți ventilația și a combate răspândirea Covid.

Decizia anunțată de secretarul pentru educație Gavin Williamson vine după o campanie a sindicatelor personalului școlar pentru o mai bună ventilație, cercetările sugerând că SARS-CoV-2 se transmite în principal prin particule aeropurtate, ceea ce face ca spațiile închise să devină locuri de transmitere a infecției.

Începând din septembrie, Departamentul pentru Educație (DfE) va investi 25 de milioane de lire sterline pentru achiziția a 300.000 de monitoare de CO2, care vor alerta personalul și elevii dacă crește nivelul de CO2, ceea ce înseamnă că aerul proaspăt nu circulă în sala respectivă.

Departamentul de Educație a declarat că monitoarele „vor permite personalului să acționeze rapid acolo unde ventilația este slabă și vor oferi asigurarea că măsurile de ventilație existente funcționează”.

Săptămâna aceasta, cele șapte sindicate care reprezintă personalul care lucrează în școli i-au scris secretarului pentru educație Gavin Williamson, cerând guvernului să furnizeze „urgent” echipamente de monitorizare a aerului și de ventilație pentru începutul noului an școlar.

Geoff Barton, secretarul general al Asociației Conducătorilor de Școli și Colegii, a declarat: „Am solicitat în repetate rânduri investiții guvernamentale în sisteme de ventilație pentru școli și colegii pentru a ajuta la combaterea riscului de transmitere a coronavirusului și, prin urmare, suntem încântați că există în cele din urmă un plan pentru a face ceva practic în legătură cu această problemă, oferind monitoare de dioxid de carbon.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.