fbpx

Robotul ION a dat rateuri, la prima întâlnire cu elevii

Robotul ION a dat mai multe rateuri la întâlnirea cu elevii de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din București, cu care a dialogat, potrivit jurnaliștilor Digi 24.

Conform acestora, a fost o discuție atipică, în care ION a fost cel care a pus întrebări la afirmații ale copiilor.

Elev: Eu cred că statul român ar trebui să implementeze mai multe locuri de muncă.

IT-ist: A înțeles doar „statul român”. Hai să-i dăm o resetare.

ION: Ce probleme considerați că are statul român și care sunt dorințele dumneavoastră în ceea ce privește îmbunătățirea României?

IT-ist: De exemplu, dă-i tu o resetare. Poți să-i spui: „Resetare ION”. Gata.

Ce spune Ministerul Digitalizării despre Robotul ION:

”ION este o inițiativă tehnologică și de cercetare dezvoltată pro bono de către experți în inteligența artificială din România, în colaborare cu cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu, pentru a reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real între cetățeni și guvernanți, un sistem ce folosește inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziți.

Procesul de învățare al IA-ului ION este continuu. Ulterior stabilirii subiectelor principale de interes din punct de vedere social, acestea vor fi monitorizate temporal, cu scopul lărgirii perspectivei dinamicii și înțelegerii evoluției importanței acestora în timp. Astfel, folosind inteligența artificială, cetățenii României vor avea o voce dinamică comună – vocea cetățenilor.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.