fbpx

Realitatea virtuală este utilizată la o școală gimnazială din județul Brașov

foto: brasovmetropolitan.ro

Școala gimnazială din Ghimbav marchează o premieră pentru județul Brașov. Unitatea de învățământ este printre puținele din România care le va oferi elevilor oportunitatea de a învăța, la diferite discipline practice, cu ajutorul realității virtuale, relatează Brașov Metropolitan.

Tehnologia este una inovativă, atât pentru Europa, cât și pentru România, fiind lansată anul trecut de către o firmă britanică. În România, aceasta mai este folosită în doar câteva unități de învățământ din București, Iași, Cluj și Tg. Mureș.

Dacă anul trecut, Primăria orașului Ghimbav a dotat majoritatea claselor cu table electronice, pentru anul școlar 2022-2023 a achiziționat 32 de dispozitive pentru învățare prin tehnologia de realitate virtuală ClassVR. Purtând ochelarii VR, elevii se vor transpune în munți pentru lecția de geografie, vor face experimente cu diferite substanțe la chimie sau vor vedea diferite părți interne ale corpului la anatomie.

Profesorii sunt primii care au testat ochelarii

foto: brasovmetropolitan.ro

La Ghimbav, tehnologia a fost furnizată de o firmă brașoveană și le oferă profesorilor acces la metode inedite de predare pentru o multitudine de discipline precum: Geografia, Anatomia, Istoria, Științele Naturii, Chimia sau Fizica. În următoarea perioadă ei vor trebui să își creeze lecții interactive folosind această tehnologie, iar apoi să le predea elevilor într-un mod cât mai atractiv și practic. Tot procesul de învățare se va realiza în laboratorul special amenajat în acest sens.

„Digitalizarea este unul dintre obiectivele noastre principale. Suntem un oraș mic, curat, cochet, dar ne dorim să fim și un oraș smart. O astfel de investiție pentru școala din Ghimbav continuă eforturile noastre de anii trecuți, de a aduce cele mai noi tehnologii la unitatea de învățământ, astfel încât și copiii și profesorii să aibă o sarcină mai ușoară în procesul de învățământ. Cred că folosind această tehnologie, elevii vor fi mai atrași de unele discipline, vor fi mai implicați și vor înțelege mai bine ce au de învățat. Iar profesorii vor avea și ei o sarcină mai ușoară la clasă”, a spus primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra, pentru sursa citată.

Costul echipamentelor

foto: brasovmetropolitan.ro

Dispozitivele electronice au fost livrate deja la școala din Ghimbav, iar în perioada următoare profesorii își vor pregăti lecțiile interactive cu care să îi întâmpine pe elevi la începutul noului an școlar, în laborator. Ochelarii VR pot funcționa patru ore fără a fi alimentați și utilizează internetul pentru a face legătura cu platforma educațională.

Costul unui singur dispozitiv, cu accesoriile necesare se ridică la aproximativ 1000 de euro. La această sumă de adaugă licența de utilizare a platformei educaționale. Potrivit autorităților de la Ghimbav, pentru început, această licență a fost plătită pentru o perioadă de trei ani, iar în funcție de modul de utilizare și rezultate, va fi prelungită.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.