fbpx

Reacția unor adolescenți, când testează un computer ”preistoric”, cu Windows 95: ”Dumnezeule! E ca un dinozaur!”

Câțiva adolescenți au testat un computer lansat în anii ’90, care operează cu sisteml Windows 95, iar reacțiile lor sunt savuroase. Videoclipul a fost postat și pe pagina ”Părinții cer schimbare-grup civic”.

Tinerii sunt uimiți de felul în care computerul arată, funcționează și se conectează la internet.

Teens Try Windows 95 For The First Time

What do you mean it doesn't have WiFi 🤔

Publicată de FBE Shows pe Vineri, 27 martie 2020

Despre Windows 95

Potrivit PlayTech.ro,, lansat pe 24 august 1995, Windows 95 a marcat începutul unei ascensiuni impresionante a companiei conduse de Bill Gates.

Până atunci, principala metodă prin care utilizatorii interacționau cu PC-ul era tastatura, mouse-ul fiind folosit doar în anumite momente. Odată cu lansarea sa, însă, a fost introdus un sistem ”point and click”, în care mouse-ul căpăta un rol extrem de important, iar tastatura era folosită doar în situații în care era cu adevărat necesară. După cum menționează și cei de la Mental Floss, Microsoft își pregătise deja utilizatorii pentru acest pas, prin introducerea unor jocuri precum Minesweeper sau Solitaire.

Windows 95 (sub numele de cod Chicago) a fost primul sistem de operare Microsoft în care s-a găsit butonul Start, pe care îl regăsim și în zilele noastre. În parcursul dezvoltării a fost denumit Windows 4.0 sau după numele de cod „Chicago”. Windows 95 a fost menit să integreze Microsoft, anterior separate, DOS și Windows, și include o versiune îmbunătățită de DOS, adesea menționată ca MS-DOS 7.0. Sunt multe caracteristici diferite de predecesorul său Windows 3.1. Cel mai vizibil diferă interfața grafică cu utilizatorul (GUI).

Elementele de bază ale interfeței introduse în Windows 95 – inclusiv bara de activități, butonul Start, meniul și Windows Explorer File manager – rămân în fond neschimbate în versiunile ulterioare de Windows, cum ar fi Windows 7 și Windows Server 2008 R2, aproape 15 ani mai târziu. Cuvântul „Start” a fost scos de pe buton din Windows Vista, în 2006, compania preferând să pună drept etichetă butonul cu logo-ul Windows („Start” este inca prezent ca un tooltip și în modul clasic GUI).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.