fbpx

Reacția lui Iohannis la greva profesorilor: Mă bucură foarte mult negocierile

Președintele Klaus Iohannis spune că îl bucură foarte mult negocierile purtate de Guvern cu sindicatele din învățământ, dar îi este dificil să-și imagineze că toate solicitările vor fi satisfăcute imediat. Afirmațiile legate de greva profesorilor au fost făcute la conferința de presă comună cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, unde jurnaliștii au profitat de moment, relatează Spot Media.

„Sigur, greva din învățământ este o tema foarte serioasă și sunt foarte bucuros că, în afară de faptul că Legile Educației au fost adoptate în Parlament – chestiune care este notabilă în sensul că de multă vreme legi ale educației nu au mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României -, solicitările profesorilor, ale dascălilor, la modul general, am mai spus-o, sunt, în bună parte, legitime, ușor de înțeles. Acum, coaliția evident că este în situația să negocieze ceva și mă bucură foarte mult că aceste negocieri se poartă real în format de coaliție. Au existat mai multe întâlniri și speranța mea e să se termine amiabil”, a spus șeful statului.

Iohannis îi asigură pe profesori că ceea ce a promis Guvernul că va face chiar se va întâmpla și le-a cerut sindicaliștilor să fie mai cooperanți.

„Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrei Educației, doamna Deca, de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de puncte revendicate de sindicate, acestea, și am avut o discuție cu conducerea coaliției pe această temă, aceste promisiuni vor fi onorate. Indiferent cum se duc negocierile, ce a promis Guvernul că este posibil va face. Pe de altă parte, și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. Este foarte greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar chestiunea rămâne în atenția coaliției și există această promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice, care sigur că va veni cu efecte pozitive și pentru angajații din Educație. Asta despre grevă”, a declarat Klaus Iohannis.

1 comment

  1. Bristena spune:

    Ce au oferit guvernanții, în afară de stimulente pentru debutanți și promisiuni pentru viitoarea grilă a salarizării? Cine știe ce rată a inflației va fi după adoptarea noii grile de salarizare? Se mai poate modifica ulterior?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.