fbpx

Rafila: Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Vârful valului 5, în perioada 10-15 februarie

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, într-un interviu acordat Digi 24, că masca de protecție ar trebui să fie ultima măsură de protecție anti-Covid la care autoritățile române vor renunța.

Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictiveȘi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

În opinia sa, vârful acestui val va fi atins în intervalul 10-15 februarie, după care numărul cazurilor va înregistra o descreștere.

Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea”, a adăugat el.

Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secțiiE o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unități, cu asistență de la DSP și Ministerul Sănătății. Ne pregătim și pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ținem lucrurile sub control”, a mai spus ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.