fbpx

Radu Mihaiu: Am găsit sumele necesare pentru bursele elevilor

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, revine asupra anunțului legat de bursele elevilor. După ce, cu o zi înainte, afirmase că va tăia bursele acordate din rațiuni electorale, Mihaiu spune, acum, că a identificat fonduri pentru 19.000 de burse.

El a făcut anunțul într-o postare în care declară, de asemenea, că este posibil contact COVID și a intrat în carantină.

Ce spune Radu Mihaiu referitor la burse:

După cum anunțasem deja am găsit sumele necesare. Vechea administrație bugetase pentru burse de la 37,7 de milioane de lei. În propunerea de rectificare bugetară sunt 43,7 de milioane de lei (creștere de 6 milioane). Peste 19.000 de copii din sectorul 2 vor primi burse. Am echilibrat grila astfel încât să premiem performanța și nevoia reală. Am crescut sumele alocate pentru copiii excepționali (premianți la olimpiade naționale). Am eliminat penalizarea pentru copiii săraci care învățau bine. În sistemul anterior, aceștia erau pedepsiți la cumularea burselor de studiu cu alte burse. Am modificat acest lucru, astfel încât copiii săraci care învață bine să nu mai fie penalizați.
Am mărit și bursele de ajutor social pentru copiii cu venituri foarte mici, elevi din mediul rural și elevi orfani sau bolnavi cu câte 50 de lei fiecare.
Ca să putem face aceste ajustări, am scăzut puțin cuantumurile pentru cei cu burse de merit între 8:50 și 9 (de la 100 de lei la 75 de lei) și între 9 și 9:50 (de la 200 de lei la 150 de lei). Bursele pentru media 10 (600 de lei) și cele pentru copiii cu medii între 9:50 și 9:99 (300 de lei) au rămas la același nivel.
Repet, aceasta este doar o echilibrare a grilelor – dacă am fi rămas pe grila de anul trecut am fi cheltuit același buget (buget neprevăzut însă de vechea administrație și crescut acum cu 6 milioane de lei).
Am lucrat cot la cot cu consilierii locali din majoritate pentru a găsi cele mai bune soluții. Sunt încrezător că proiectele care vor intra la vot au în primul rând interesul comunității în vedere și asta va garanta că întregul consiliu le va susține.