fbpx

Profesorul Marcel Bartic își deschide o școală privată

Marcel Bartic, profesor de istorie și cunoscut activist în domeniul educației, își va deschide, începând din această toamnă, o școală privată, în centrul Bucureștiului. 

Școala Gimnazială Evrika este o unitate de învățământ aflată în proces de autorizare de către Agenția Română De Asigurare a Calității În Învățământul Preuniversitar și aflată în rețeaua școlilor particulare din Municipiul București.

Clădirea în care funcționează școala se află situată pe strada Negustori, în centrul vechi al Capitalei, în imediata apropiere a Teatrului Național, și reprezintă un cunoscut monument istoric cunoscut sub numele de “Casa Negroponte”.

Înscrierile elevilor au început, atât pentru ciclul primar, cât și pentru cel gimnazial.

Ce spune Marcel Bartic despre Școala Evrika:

După aproape douăzeci de ani la catedră, la stat, la privat, în școli de cartier sau din mediul rural, timp în care am coordonat sau am făcut parte din programe destinate copiilor de toate vârstele, mi-am propus să fac pasul către un proiect educațional pe care să-l pot construi de zero. Să fac o școală. Sigur, ideea de a face antreprenoriat în educație este o provocare în sine iar asumarea unei astfel de responsabilități nu se poate face decât dacă ai un atașament puternic față de valorile educației și convingerea că poți oferi un model pedagogic responsabil și onest. M-am gândit foarte mult, înainte de a da startul Școlii Evrika, la principiile care să susțină o astfel de inițiativă. Există alternative educaționale de succes, școli particulare care au reușit să obțină acreditări din partea unor organizații educaționale de prestigiu. Eu însă mi-am dorit altceva. Toată experiența mea didactică mi-a arătat că, dincolo de sisteme și filosofii avangardiste, ceea ce face face diferența într-o școală, sunt oamenii care o compun. De aceea, am invitat alături de mine profesori din mediul privat dar și de stat, din școli din mediul rural sau de cartier, care au înțeles că menirea unui profesor nu este (doar) aceea de a forma olimpici ci și de a stimula învățarea acolo unde, aparent, este mai dificil. Definiția progresului școlar este dată de acei profesori care au reușit să aducă un copil de la nota patru la nota opt. Abia asta înseamnă un efort pedagogic remarcabil. Efort pe care mi-l doresc și în Școala Evrika.

 

Sigur, asta nu înseamnă că am găsit vreo rețetă minune sau soluția perfectă la toate problemele din învățământ. Fără îndoială, ne vom lovi și noi de ele și ne înarmăm cu răbdare pentru pașii pe care îi avem de făcut în continuare. Ce știm însă sigur este că vom face tot ce ține de noi ca elevii care ne trec pragul să vină cu drag la școală, să fie în siguranță și să învețe de-adevăratelea. O misiune pe care Școala Evrika și-o asumă cu optimism și responsabilitate.

Despre unitatea de învățământ:

În Școala Evrika sunt studiate toate disciplinele din curriculumul național elaborat de Ministerul Educației Naționale, subsumate unor teme transdisciplinare concepute la nivel de ciclu de învățământ.

Programul de studii este completat cu o ofertă variată de opționale și cluburi într-o schemă orară destinată să asigure un echilibru între disciplinele umaniste, științe și arte, într-un melanj de inspirație renascentistă și adaptat nevoilor societății contemporane. Unitatea de învățământ este partener oficial al Bucharest Science Festival și gazdă a evenimentelor destinate promovării științei în rândul copiilor.

Școala Evrika își desfășoară cursurile atât în mod tradițional cât și, dacă va fi necesar, în sistem online sau hibrid (în cazul elevilor cu afecțiuni medicale confirmate de medic sau la solicitarea motivată a părintelui).

Punem accent pe pregătirea suplimentară la matematică și limba română, atât în cadrul unor ore de consolidare cu tot colectivul de elevi cât și individual. Sunt alocate ore atât pentru educația pentru excelență cât și pentru cea remedială.

Acordăm o atenție deosebită orelor de consiliere și dezvoltare personală. Învățătorii și profesorii diriginți vor desfășura, sub coordonarea consilierului școlar, activități menite să contribuie la o dezvoltare armonioasă a personalității fiecărui copil, a unor relații de cunoaștere și respect reciproc, inspirând empatie, compasiune și acceptarea diversității”, transmite unitatea de învățământ.

Contact:

0725 173 926

1 comment

  1. Rebenciuc Carmen spune:

    FELICITARI ! SUNTETI DE TOATA LAUDA! MII DE MULTUMIRI!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.