fbpx

Profesoară sindicalistă, către colegi: Zicala cu para mălăiață care cade știm noi în gura cui să dispară din vocabularul nostru!

Sursă foto: Facebook/FSE Spiru Haret

FSE Spiru Haret, unul dintre cele mai importante sindicate din Educație, a publicat, pe pagina sa de internet ”Școala românească”, o scrisoare deschisă, semnată ”Prof. Adriana Ștefănescu, Școala Gimnazială nr. 5 Galați”, adresată colegilor de sindicat. În scrisoare, profesoara le cere cadrelor didactice ca ”zicala cu para mălăiață” să le dispară din vocabular.

Scrisoarea semnată de profesoara Adriana Ștefănescu și publicată de sindicat:

Stimați colegi sindicaliști,

Am simțit nevoia să mă adresez dvs., așa cum un copil își descarcă sufletul în paginile unui jurnal. Deseori, gândurile mele se îndreaptă către o întrebare bine-cunoscută, pusă de mulți dintre dvs., nu se știe cui: „Dar sindicatele ce fac?”.

Este criză! Ce fac sindicatele? Anul școlar a început mult mai devreme. Ce fac sindicatele? S-au scumpit cartofii! Ce fac sindicatele? Se apropie Crăciunul cu scumpirile apocaliptice. Ce face sindicatul? (da, există și varianta cu singularul!). Ne încălzim mâinile la lumânare! (împușcăm doi iepuri deodată!). Ce fac sindicatele?

Situațiile cu care ne confrumtăm cu toții sunt numeroase, variate și complicate. Dar… Ce fac sindicatele?

Păi, stimați colegi sindicaliști, fără sprijinul dumneavoastră nu prea pot face sindicatele mare lucru. Toți dorim să ne fie mai bine, dar cred că suntem obișnuiți să așteptăm ca alții să se zbată, iar noi doar să ne bucurăm de rezultate.

Recent, CNSLR Frăția a organizat o acțiune de protest la care au participat sindicaliști de la SIP „Spiru Haret” din patru județe situate în aceeași zonă a țării. Nu ușor mi-a fost să văd cât de subțire s-au prezentat județele, ca număr de participanți. La un asemenea protest, la care s-au revendicat: compensarea facturilor la gaze și curent, mărirea salariilor cadrelor didactice, respectarea Legii 153 și multe altele, să participe câțiva sindicaliști dintre care majoritatea au fost lideri la școli gimnaziale și licee? Dar dvs., stimați colegi sindicaliști, nu aveți nemulțumiri? Nu repetați întrebarea „Ce fac sindicatele?”. Dacă sunteți atât de curioși, de ce nu participați și dvs. alături de lideri?

Dacă nu vă cereți drepturile nici când este vacanță, deci când nu vi se taie orele, elevii nu rămân nesupravegheați, seara sunteți înapoi în casele dvs., ATUNCI CÂND?

Mă adresez tuturor pentru că în această vacanță școlară s-au organizat proteste în toate zonele țării. Deci, astfel stând situația, nu credeți că întrebarea multora dintre dvs. „Ce fac sindicatele?” este retorică? Eu consider că fără a fi solidari, cooperanți și fără a lupta pentru drepturile sale fiecare dintre noi, nu avem ce răspuns să primim la întrebarea obsesivă „Ce fac sindicatele?”. NOI SUNTEM SINDICATELE! Vorba aceea: Unul pentru toți și toți pentru unul!

La revedere, stimați colegi sindicaliști și haideți să facem în așa fel încât zicala cu para mălăiață care cade știm noi în gura cui să dispară din vocabularul nostru!

Prof. Adriana Ștefănescu,
Școala Gimnazială nr. 5 Galați

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.