fbpx

Primele trei școli noi în Capitală din ultimii 30 de ani, anunțate de Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 anunță că urmează să construiască primele trei școli noi din Capitală, din ultimii 30 de ani.

De notat că anunțul a fost făcut în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

”Primăria Sectorului 3 construiește din temelii complexurile educaționale „Decebal” și „Victor Brauner”, dar și școala gimnazială „Neagoe Basarab”, primele unități de învățământ noi ce urmează să fie ridicate în București în ultimii 30 de ani. La acestea se adaugă extinderi la școlile gimnaziale nr. 149, 195 și la liceele Alexandru Ioan Cuza și Dragomir Hurmuzescu, dar și la grădinițele nr. 211, 160 și 187”, transmite instituția.

Potrivit anunțului făcut de Primărie,  Complexul educațional „Victor Brauner” cu 450 de locuri pentru elevii din ciclul primar și gimnazial va avea 15 săli de clasă, laboratoare, sală multimedia și bibliotecă.

Desfășurat, proiectul „Construire complex educațional și spații recreaționale în Sectorul 3 – școală modernă” (lângă Liceul Teoretic Decebal) prevede 15 săli de clasă, laboratoare pentru biologie, chimie și fizică, dar și cabinete pentru limbi străine, istorie și geografie, precum și o bibliotecă, o sală de lectură și studiu individual.

Cu o capacitate de 650 de locuri pentru gimnaziu, noua școală „Neagoe Basarab” va dispune de 22 de săli de clasă, laboratoare pentru chimie, fizică, științe naturale, cabinet medical și stomatologic și bibliotecă.

Noile clădiri se vor ridica la nivelul standardelor de energie, eficiență termică și calitate a spațiilor de studiu, pe care le oferă în ansamblu infrastructura școlară din Sectorul 3. Se promovează conceptul de școală modernă, sigură, prietenoasă elevilor și responsabilă cu mediul înconjurător. Toate cele trei proiecte includ și amenajarea unor săli de sport luminoase și încăpătoare, precum și a unor spații recreaționale.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.