fbpx

Proiect finalizat al unei asociații de părinți: prima clasă complet digitalizată din Sectorul 2, la Școala Ferdinand I

 Demersul unei doamne învățătoare inimoase, susținut de părinții Asociației „Creștem Copii Fericiți” cu investiții de peste 30.000 de lei, a condus la inaugurarea primei clase de școală generală complet digitalizate din sectorul 2 al Capitalei, la Școala Ferdinand I.

 

De luna aceasta, copiii clasei a III-a C a Școlii Ferdinand I învață, sub îndrumarea învățătoarei Tița Angheluță, pe cele 15 laptopuri furnizate cu sprijinul Asociației de părinți ai școlii, „Creștem Copii Fericiți”. Inițiativa a aparținut învățătoarei, care a dorit să creeze prima clasă complet digitalizată a școlii.

 

Pentru acest scop, părinții voluntari nu s-au limitat la furnizarea calculatoarelor. Rețeaua electrică a clasei a fost refăcută, apoi clasa a fost renovată, igienizată, înfrumusețată. Munca depusă, echipamentele, investițiile și donațiile însumează peste 8000 de euro – 30.000 de lei, iar totul s-a înfăptuit într-o perioadă de aproximativ zece zile. În prima zi de cursuri în clasa refăcută, copiii au fost primiți cu cărți și dulciuri. 

 

Cei 14 copii ai clasei și doamna învățătoare sunt beneficiarii investițiilor și ai celor 15 laptopuri aduse prin asociația de părinți, urmând să folosească echipamentele până la finalul clasei a IV-a, în 2022.

 

Investițiile concrete: 15 laptopuri (cu dock stations și monitoare suplimentare la nevoie); configurare și instalare sisteme de operare; rețeaua electrică (panou electric, prize, cablaje); colț de lectură; renovare și amenajare (reparații, zugrăvit, vopsit, draperii pentru geamuri); dulap nou pentru cărți; o tablă nouă; cărți & dulciuri care i-au așteptat pe copii în ziua inaugurării clasei reinventate.

 

Mulțumirile merg în special către: doamna învățătoare Tița Angheluță și fiul acesteia, Mihnea Angheluță; din cadrul Asociației „Creștem Copii Fericiți” – Emil Ștefănescu, Mădălina Birișiu, Octavia Vereșteanu, Klara Boboc, Valentin Ilie; părinți voluntari din școală – Franco și Mariana Ion (clasa a III-a C), Adrian Rădulescu (clasa a VI-a A); Asociația CSR Mindset, care a adus cărți noi pentru biblioteca Fanbook în viața celor 14 copii; conducerea școlii – Laura Croitor și Elena Gheorghe; toți părinții și toate cadrele didactice care au susținut și vor susține de-a lungul timpului demersurile născute în sprijinul copiilor de la Școala Ferdinand I.

 

Membrii asociației „Creștem Copii Fericiți” nu sunt la primul demers de acest gen, ei fiind implicați recurent în acțiuni în beneficiul copiilor de la Școala Ferdinand I. Printre altele, la intrarea în lockdown-ul din 2020, au reușit să furnizeze PC-uri, laptopuri și echipamente auxiliare tuturor copiilor care nu puteau participa la orele online. De câteva luni, se implică și în crearea de spații de socializare în curtea școlii și construiesc între timp noi multe proiecte destinate copiilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *