fbpx

PressHub: Teleormanul nu mai este ”județul fără nicio librărie”

Sursă foto: teleorman.dsvsa.ro

Moment important în peisajul cultural din județul Teleorman: Asociația Culturală “Mihai Murar” a reușit să înființeze prima librărie autentică din Alexandria, anunță jurnalista Carmen Dumitrescu de la PressHub.ro.

Potrivit sursei citate, porțile acesteia se vor deschide mâine în fața publicului larg, în prezența ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Teleorman și-a căpătat ”faima” de județ fără librării în anul 2016, în urma unei postări a cunoscutului polițist Marian Godină, autorul cărții ”Flash-uri din sens opus”. La vremea respectivă, acesta a scris pe Facebook despre faptul că în Teleorman reprezentanții săi nu au reușit să găsească nicio librăriei în care să-și comercializeze cartea:

Uitându-mă pe nişte tabele, m-am mirat când am văzut că nicio librărie din județul Teleorman nu a dorit să aibă pe raft cartea „Flash-uri din sens opus” şi l-am întrebat pe directorul de vânzări al editurii care e explicația. Mi-a răspuns zâmbind: „E simplu, în județul Teleorman nu există nicio librărie.” Mi-a venit greu să cred, aşa că m-am interesat. Trist, dar adevărat.

Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, confirma situația într-o declarație acordată publicației Republica: „Am vorbit cu cele mai importante edituri din România și ele nu au în acest moment contracte cu distribuitori de carte din Teleorman. Aceeași situație este și la Călărași. Nu neg că ar putea exista magazine care au câteva rafturi de cărți, tonete care vând și cărți, dar acelea nu sunt librării în adevăratul sens al cuvântului. Tot așa, ar putea exista distribuitori care aduc pe cont propriu cărți acolo”. „Statul nu te sprijină în niciun fel să-ți deschizi o librărie, iar în țară se vând foarte puține cărți”, mai spunea, la vremea respectivă, Mihai Mitrică.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *