fbpx

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu robotul Escu

Președintele Klaus Iohannis a avut, azi, o întâlnire mai puțin obișnuită: el a fost întâmpinat, la Spitalul Modular Covid-19, cu robotul Escu. Acesta face parte dintre roboții-asistenți care vor ghida pacienții în spital, vor servi mâncarea și vor avea și alte sarcini ne-medicale. 

Mesajul pe care robotul Escu i l-a transmis președintelui a fost unul optimist: ””Bine ați venit, domnule Președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”

După vizita la Spitalul Modular, Iohannis a declarat:

„Este totul special amenajat aici. Este o facilitate total atipică… într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin, prin inițiativa privată, s-a realizat un fel de spital. Vreau să spun că apreciez foarte mult această inițiativa privată.”

”Inițiatorii sunt Auchan și Leroy Merlin și multe ONG-uri, firme au venit în sprijin cu materiale, cu bani, cu muncă și au realizat această facilitate. Avem multe soluții noi, inovatoare și cred că cei care, din păcate, vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulțumiți de ce găsesc”, a mai spus șeful statului.

Potrivit ziare.com, Iohannis a precizat că este vorba despre un parteneriat și că operațiunea va fi coordonată de DGSU.

„Va fi operată într-un parteneriat, în practică, Institutul Matei Bals cu IGSU vor gestiona tot ce se va întâmplă aici. DGSU a fost implicat în coordonare pentru amenjare și va coordona în continuare modul în care funcționează această facilitate”, a explicat Iohannis.

E-5CU (ESCU) este un robot autonom programat să lucreze în locuri aglomerate și să interacționeze cu oamenii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.