fbpx

Portretul Reginei Elisabeta a II-a, înlăturat dintr-un colegiu de la Universitatea Oxford pentru că ar fi un simbol al colonialismului

Studenții de la Magdalen College, un colegiu care aparține Universității Oxford, au votat pentru eliminarea portretului Reginei Elisabeta a II-a, după ce au susținut că reprezintă un simbol nedorit al „istoriei coloniale recente”, relatează The Telegraph.

Jurnaliștii The Telegraph consideră că Regina a devenit cea mai recentă victimă a fenomenului ”cancel culture”. după ce studenții de la un colegiu de la Oxford au votat pentru eliminarea portretului.

Tabloul care o înfățișează pe Regină era expus în camera comună din mijloc (MCR) a Colegiului Magdalen, care are o lungă asociere cu membrii familiei regale.

Comitetul MCR format din studenți a votat pentru retragerea portretului, o reprezentare bazată pe o fotografie din 1952, susținând că reprezintă un simbol neplăcut al „istoriei coloniale recente”.

Portretul a fost acum eliminat, potrivit președintelui Comitetului și urmează să fie depozitat, relatează The Guardian.

Secretarul educației Gavin Williamson a intervenit în dezbaterea publică, afirmând că decizia este „absurdă”.

Președintele MCR, Matthew Katzman, a declarat pentru The Telegraph: „Pictura a fost eliminată. S-a decis să lase camera comună neutră. Despre asta era vorba.

Colegiul va avea o mulțime de reprezentări ale unor lucrur diversei, dar camera comună este menită să fie un spațiu pentru ca toți să se simtă bineveniți”.

Votul a fost cerut în interesul studenților interni și internaționali care ar putea avea obiecții la adresa portretului Reginei Elisabeta a II-a.

Tabloul aparține Colegiului Magdalen, care nu a avut niciun rol în eliminarea sa, iar liderii academici au spus că toate mobilierele și decorațiunile nedorite „sunt păstrate cu atenție și în siguranță de către Colegiu, dacă nu sunt expuse”.

Decizia de a elimina imaginea a provocat critici pe scară largă, inclusiv din partea secretarului pentru Educație Williamson, care a spus: „Decizia studenților de la Universitatea Oxford de a elimina o imagine a reginei este pur și simplu absurdă.

Ea este șeful statului și un simbol al ceea ce este mai bun în Regatul Unit.
În timpul lungii sale domnii, a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice de toleranță, incluzivitate și respect în întreaga lume”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.