fbpx

Portofoliul educațional digitalizat al elevilor, instrument revoluționar în Belgia – Eurydice

Photo 140457229 © Millafedotova | Dreamstime.com

În septembrie 2023, Belgia a lansat portofoliul educațional digitalizat al elevilor, un instrument cunoscut sub numele de DAccE (Dossier accompagnament de l’Élève = Pupil’s Accompanying File).

Platforma Eurydice caracterizează drept ”revoluționar” acest instrument educațional. Implementat inițial pentru elevii din anul 1 de învățământ preșcolar până în anul 4 de învățământ primar în școlile de masă, acoperirea sa sa se va extinde treptat pentru a cuprinde toți elevii din învățământul obligatoriu de bază și de specialitate.

 

DAccE joacă un rol esențial în noul curriculum de bază, care face parte din Pactul pentru Excelență în Predare al țării. Obiectivul său principal este de a introduce o abordare „progresivă” a dificultăților de învățare, asigurându-se că toți elevii care au nevoie de aceasta beneficiază de monitorizare și sprijin personalizat.

 

Mai concret, fiecare elev va beneficia de monitorizare și sprijin personalizat. El va putea să primească o atenție mai susținută și adaptată. Prin intermediul DAccE, dificultățile persistente pot fi identificate, iar suportul oferit poate fi monitorizat, evaluat și ajustat în consecință.

 

DAccE permite echipelor educaționale să monitorizeze progresul copilului și să asigure continuitatea învățării. De asemenea, oferă părinților acces, permițându-le să comunice cu echipa educațională și să monitorizeze îndeaproape nevoile copilului lor.

 

Fiind un instrument digital și individual, DAccE va însoți toți elevii de la ciclul preșcolar până la sfârșitul gimnaziului, în învățământul de masă și de specialitate, chiar dacă aceștia își schimbă școala sau trec la un alt nivel de studii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.