fbpx

Omagiu în versuri pentru primar, citit de o elevă la inaugurarea podului dintre Căpud și Teiuș

La inaugurarea podului dintre localitățile Căpud și Teiuș, peste râul Mureș, elevii de la școlile din cele două localități au fost aduși pentru un program “artistic” dedicat realizării podului și primarului din Teiuș, Mirel Vasile Hălălai (PSD), potrivit imaginilor live transmise de Alba24.ro și preluate de EduPedu. Potrivit sursei citate, o elevă a recitat o poezie „închinată” edilului, care îl laudă pe acesta pentru realizările sale. Oda pentru primar ar fi fost scrisă, potrivit prezentării, de un localnic.

Potrivit prezentatoarei evenimentului, programul artistic a fost susținut de elevii Liceului Teoretic Teiuș și de cei ai Școlii Primare Căpud.

În octombrie 2017, primarul aflat la al doilea mandat a fost condamnat de Judecătoria Aiud la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. În iunie 2018 el a fost, însă, achitat, beneficiind de modificările recente ale Codurilor Penale.

Fragmente din poezia recitată de elevi:

”Și-au trecut primari mai mulți,

Podeț peste Mureș tot nu au făcut

Promisiuni toți au avut

Nimeni nu a venit ca să facă ce au promis

Și a venit ziua cea mare

Cu un primar ca Hălălaie

Tânăr, învățat cinstit

Proiectul pod când l-a găsit

La București l-a și trimis

Podul s-a construit

Și satul a înflorit.

O școală modernizată

Apa în Căpud băgată

Domn primar, îți mulțumim,

Sănătate îți dorim,

Belșug și fericire,

Să ai parte de iubire.”

Primarul s-a declarat impresionat de poezia recitată de copil.

 

În decizia definitivă, instanţa a dispus achitarea primarului Hălălai “de sub acuzaţia comiterii infracţiunii de conflict de interese (fapta nu este prevăzută de legea penală) cu aplicarea art.301alin.2 lit.b Cod Penal (fapta funcţionarului nu este infracţiune dacă actul sau decizia sa se referă la exercitarea unui drept recunoscut de lege sau în îndeplinirea unei obligaţii impuse de lege, cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de aceasta), art.4 Cod Penal (aplicarea legii de dezincriminare) şi art.5 Cod Penal (aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea cauzei)”.