fbpx

OFICIAL Cum pot elevii să își ”repare” nota la purtare

Elevii vor putea să își ”repare” nota la purtare prin decizie a consiliului profesoral, potrivit unui ordin de ministru pentru modificarea și completarea Statutului elevului, publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Procedura este prevăzută la articolul 26:

”(1) După cel puțin opt săptămâni sau la încheierea anului școlar, consiliul se reîntrunește. Dacă elevul căruia i s-a aplicat o sancțiune menționată la art. 16 alin. (4) lit. a)—e) dă dovadă de un comportament fără abateri pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni de școală, până la încheierea anului școlar, decizia privind scăderea notei la purtare, asociată sancțiunii, poate fi anulată.”

De asemenea, ordinul prevede și la ce număr de absențe poate fi scăzută nota la purtare:

Art. 27. — (1) Pentru toți elevii din învățământul primar, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient.”

13. La articolul 27, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (11), cu următorul cuprins:
„(11) Pentru toți elevii din învățământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 de absențe nejustificate pe an școlar din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.”

Citește ordinul de ministru, integral, aici:

Monitorul Oficial Partea I nr. 234

cum pot elevii cum pot elevii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.