fbpx

O școală din Gorj le oferă copiilor kebab și pizza la masa de prânz – Digi 24

Sursă imagine: Pressfoto on Freepik

O școală din județul Gorj le oferă elevilor din comuna Roșia de Amaradia o masă caldă la școală, printr-un program finanțat din PNRR. Printre felurile de mâncare incluse în meniu se află și produse precum kebab și pizza, relatează Digi 24.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre produse nu este recomandat de Institutul de Sănătate Publică, deși primarul comunei spune că le-a verificat pe lista oficială.

Liviu Cotojmanu, primar Roșia de Amaradia, pentru Digi 24: E o rugăminte a elevilor și chiar a părinților. Au ales kebab, tortilla și pizza. Meniul este luat dintr-o listă a INSP din care noi alegem zilnic anumite meniuri.

Învățătoare: Meniurile sunt stabilite de firma care a câștigat licitația, în colaborare cu factorii decidenți ai școlii noastre.

Variantele orientative de meniu pentru programul Masa Caldă, care includ sugestiile Institutului Național de Sănătate Publică, prevăzute în HG nr. 92/2017:

1. Ciorbă de legume
2. Supă de pui cu legume
3. Ciorbă de văcuță cu legume
4. Legume cu piept de pui la grătar
5. Mâncare de mazăre cu piept de pui
6. Pilaf cu legume și ficăței de pui
7. Piure de morcov cu grătar de pui
8. Piure de cartofi cu piept de curcan
11
9. Mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor
10. Ghiveci de legume cu pui
11. Orez cu legume și pui la tava
12. Sufleu de broccoli cu brânză
13. Cartofi gratinați cu piept de pui la grătar
14. Tocană de legume cu orez brun
15. Piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume
16. Omletă cu legume (ardei, ciuperci, ceapă verde) și brânză telemea
17. Sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor
18. Dovlecel umplut cu brânză la cuptor
19. Ciuperci la cuptor umplute cu brânză (pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani)
20. Macaroane cu brânză
21. Cartofi franțuzești (la cuptor cu brânză şi ou)
22. Quinoa cu legume
23. Sandvici cu unt, şuncă, caşcaval şi legume (roşii, castravete, salată)
24. Sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude
(gogoșar, varză, morcov).
25. Salată de fructe (măr, pară, caisă, piersică, banană, portocală)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.