fbpx

O fată de 10 ani, forțată să meargă în Indiana pentru avort, după ce procedura a fost interzisă în Ohio

Photo 26271054 / Abortion © Joe Sohm | Dreamstime.com

O fată de 10 ani din Ohio a fost obligată să meargă în statul vecin Indiana pentru a face avort, anunță Digi 24, care citează presa americană.

Avortul nu mai este permis în Ohio după șase săptămâni, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul constituțional la astfel de proceduri la nivel național.

În aceste condiții, medicii din statul Indiana se confruntă cu un aflux de paciente din afara statului, care caută îngrijire. Printre ele s-a aflat și o fată în vârstă de 10 ani, scrie Insider.

Dr. Caitlin Bernard, medic ginecolog din Indianapolis,  a declarat pentru Indianapolis Star că la doar trei zile după ce dreptul federal la avort a fost anulat, a primit un apel de la un coleg din Ohio, medic care tratează cazuri de copii abuzați, care i-a cerut ajutorul. Fata de 10 ani era pacienta sa, iar în Ohio nu mai putea face avort.

În Indiana, cel puțin deocamdată, avortul este legal până la 22 de săptămâni după ultimul ciclu menstrual al unei gravide. Cu toate acestea, politicienii din Indiana au stabilit ca la sfârșitul acestei luni să discute despre legile avortului. În ciuda afluxului de paciente care solicită îngrijire în alt stat, probabil că dreptul la avort va fi restricționat și în Indiana, context în care medicii precum Caitlin Bernard nu vor mai putea ajuta persoanele care vor cere această procedură.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.