fbpx

Romanian Gifted School lansează primul său program de burse

Romanian Gifted School (RGS), prima școală din România pentru copiii cu abilități înalte (supradotați) anunță lansarea ediției I a programului său de burse, dedicat tuturor elevilor din țară, ce au vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani.

Oportunitate pentru tinerii talentați

Programul de burse RGS își propune să recunoască și să sprijine elevii excepționali care își dovedesc talentul și creativitatea  în anumite domenii educaționale și își doresc să contribuie la schimbarea de mentalități și la conștientizarea problemelor importante cu care se confruntă omenirea în prezent.

Astfel, pentru anul școlar 2023-2024, se oferă trei burse parțiale care acoperă 75%, 50% și 25% din taxele anuale de școlarizare cu valoarea de 9000 de euro/an, caracteristice ciclului gimnazial al RGS.

Criterii pentru câștigarea unui burse RGS

Elevii care se înscriu în competiția pentru obținerea unui burse RGS trebuie să aibă între 12 și 14 ani, să rezerve un test de evaluare a abilităților lor, pe pagina web a școlii (https://bit.ly/3QjHROx)  și să trimită pe e-mail un videoclip scurt și creativ, în limba engleză, care să evidențieze impactul pozitiv pe care copiii gifted (supradotați) îl pot avea atât asupra comunităților locale, cât și asupra celor internaționale. Videoclipul trebuie trimis la adresa [email protected] , iar la subiectului mesajului se va menționa sintagma “Programul de Bursă RGS”.

Scopul clipului este evidențierea creativității copilului, abilităților sale de gândire critică și înțelegere asupra impactului pe care elevii gifted îl pot avea asupra societății.

Pentru ca elevii interesați de acest program de burse să înțeleagă cerințele legate de conținutul videoclipului, RGS a stabilit câteva teme după care se pot orienta aceștia:

√ Gifted Minds Unite – Cei ce abordează această tematică trebuie să sublineze în clip cum elevii talentați din diverse culturi și medii pot colabora pentru a rezolva provocările globale, promovând unitatea și înțelegerea între oameni și comunități.

√ Innovation for a Better Tomorrow – Evidențierea în videoclip a paradigmei “mințile talentate își pot folosi abilitățile unice pentru a crea soluții inovatoare de combatere a problemelor presante cu care se confruntă societatea”.

The Power of Creativity – Despre cum elevii cu abilități înalte își pot exprima creativitatea prin diverse medii, cum ar fi arta, muzica sau scrisul, având un impact pozitiv asupra societății și inspirându-i pe alții.

√ Gifted Minds in Action – Prezentarea de exemple din viața reală a elevilor cu abilități înalte care au adus contribuții remarcabile comunităților lor locale, servind ca modele pentru ceilalți.


“Pentru că tinerii cei mai talentați nu provin, de multe ori, din mediile privilegiate, ne propunem, de asemenea, să prioritizăm acordarea acestor burse pentru acei elevi ai căror părinți nu au posibilitățile financiare de a plăti integral taxele de școlarizare”, a declarat Simona Mitrea fondator și director educațional Romanian Gifted School.


Termenul limită pentru aplicarea la acest program de burse al RGS este 20 august 2023.

Testări și înscrieri de august, la Romanian Gifted School, pentru anul școlar 2023-2024

RGS continua chiar și în luna vacanțelor, august, înscrierile la ciclurile educaționale RGS: școală primară, gimnaziu, liceu și grădiniță. Aceste înscrieri se fac pe baza unor evaluări ale copiilor și adolescenților.

Astfel, părinții care doresc să își înscrie copiii la RGS îi pot programa la sesiunile de evaluare prin care se descoperă abilitățile cognitive ale acestora. Toate procesele de evaluare din cadrul RGS sunt făcute cu personal specializat, pe baza unor metode și instrumente moderne, folosite cu success la nivel mondial. Evaluarea se desfășoară diferit, în funcție de vârsta elevilor, astfel:

° Copiii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani și 11 luni care doresc înscrierea sau transferul la RGS se evaluează prin testul WISC IV (Wechsler Intelligence Scale For Children), cel mai reputat test IQ la nivel mondial și cel mai popular în ceea ce privește descoperirea copiilor supradotați. Durata testului este de 2 ore.
Programarea la testul WISC IV se face pe site-ul instituției de învățământ,
aici – https://bit.ly/454EFKY sau la:  0730 512 861, [email protected];

° Abilitățile copiilor cu vârste între 5 și 6 ani, care doresc înscrierea în anul I, fie la începutul anului școlar, fie prin transfer pe parcursul anului, de la o altă școală, se evalueză în cadrul unei întâlniri cu psihologul. Prin instrumente și tehnici specifice, acesta observă și evaluează tendințele în dezvoltarea cognitiv-intelectuală, comportamentală și socio – emoțională a copilului, în vederea oferirii unui cadru educațional de sprijin și dezvoltare specific nevoilor acestuia. Durata evaluării este de 60 de minute.
Programările la testele de evaluare pentru grupa de vârstă 5-6 ani se pot face aici https://bit.ly/44Qo25D sau la 0730 512 861, [email protected];

° Copiii de vârstă preșcolară (2 și 5 ani) sunt evaluați printr-un mecanism simplu, în cadrul unei sesiuni cu psihologul grădiniței și educatorul, pe parcursul căreia sunt suprinse tendințele în dezvoltarea cognitivă și socio – emoțională a copilului, cu scopul de a stabili dacă abordarea școlii RGS este una potrivită profilului acestuia. Concluziile și feedback-ul cu privirea la posibilitatea înscrierii copilului la RGS sunt oferite pe loc, în cadrul sesiunii de evaluare. Durata acesteia este de 90 de minute.
Programările pentru evaluarea preșcolarilor se pot face aici https://bit.ly/43U3bxf sau la 0730 512 861, [email protected];

Indiferent de vârsta celor cărora se adresează, evaluările și testările sunt urmate de discuții ale părinților cu un psiholog și un reprezentant al RGS.

Oferte speciale la înscrierea copiilor pentru anul școlar 2023-2024

Pe întregul parcurs al lunii august, taxele de școlarizare RGS beneficiază de promoții și oferte speciale, după cum urmează:

Scutire de la plata taxelor de înscriere (250 euro pentru școală și liceu și 100 euro pentru grădiniță) la RGS, pentru primii 10 elevi înscriși între 4 și 31 august 2023;

Reducere de 10% din valoarea totală a programului educațional, odată cu cel de-al doilea frate înscris, în cazul în care doi sau mai mulți copii care aparțin aceleiași familii frecventează cursurile Romanian Gifted School, indiferent de vârsta acestora;

Reducere de 8% din valoarea totală a programului educațional, la plata integrală a taxei de școlarizare anuală;

Reducere de 5% din valoarea totală a programului educațional, la plata semestrială (în două tranșe);

Aceste discounturi se aplică taxelor de școlarizare ale căror valori sunt diferite în funcție de ciclul educațional. Taxa de școlarizare pentru elevii de ciclu primar și  gimnazial  (vârstele 5– 16 ani) este de 9000 euro/an, în timp ce pentru elevii de liceu (16-19 ani) se plătește o taxă în valoare de 12.500 euro/an. În ceea ce privește grădinița, taxele anuale ce acoperă programul educațional al acesteia este de 5400 euro/an pentru programul scurt (orele 08.00 – 12.00) și 7200 euro/an în cazul programului lung (orele 08.00 – 16.00)

Mai multe informații despre taxe și burse aici:

Web:  https://giftedschool.ro/taxe-si-burse/

📞   0730 512 861

[email protected]


Despre Romanian Gifted School (RGS – www.giftedschool.ro) a fost înființată în 2020 și urmează un curriculum internațional (Bacalaureat internațional și britanic), este acreditată ca BSO (British School Overseas) de PENTA International și este candidată ca școală IB pe Diploma Programme (International Baccalaureate) și IALDS (SUA).

RGS pune la dispoziție patru programe în care copiii gifted se pot încadra: grădiniță, școală primară, gimnaziu și liceu. Predarea se face în limba engleză. Accentul se pune pe dezvoltarea psiho – emoțională a copilului prin activități coroborate cu pshihologia vârstelor, țînându-se cont de cele trei vârste ale copilului cu abilități înalte, care reies din evaluarea inițială: vârsta biologică, vârsta cognitivă și cea emoțională.

Fondator și director educațional al școlii este Simonei Mitrea, trainer și doctorandă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, București, cu tema „Programe pentru copii cu abilități înalte – accelerare și dezvoltare holistică”.

RGS înseamnă și:

  • Peste 600 de copii testați psihometric, până în prezent
  • Are în portofoliu: un premiu internațional – top 100 Education Leaders / GFEL (Global Forum for Education & Learning), Dubai 2019, o nominalizare la Gala Excelenței în Management (revista Capital) și a fost declarată una dintre cele mai inovatoare companii de către Business Magazin și Ziarul Financiar.
  • În școală activează peste 40 de traineri și specialiști din diverse domenii. RGS are legături extinse cu mentori din Statele Unite, Europa, Canada
  • Școala dispune de singurul curs din România certificat de Ministerul Educației pentru psihopedagogia copiilor cu abilități înalte și este afiliată WCGTC (World Council for Gifted and Talented Children).

Contact:   

 📍      București, Strada Măgură Vulturului 77-79, Sector 2

 📞      0730 512 861

 Web: giftedschool.ro

  https://www.facebook.com/RomanianGiftedSchool2020

  rogiftedschool

  [email protected]

Informații mass-media: Andreea Caitas, [email protected], +40752 1888 57