fbpx

Filosoful francez Bertrand Vergely, în vizită la Liceul Teoretic International King George

Am avut bucuria şi onoarea de a organiza un eveniment cu totul deosebit, în compania filosofului francez Bertrand Vergely, unul dintre cei mai importanți filosofi francezi contemporani, un adevărat specialist în gândirea lui Martin Heidegger şi profesor de filosofie morală la Université Paris 4 Sorbonne, precum şi la Institut de Théologie Orthodoxe Saint Serge din capitala Franței.

Bertrand Vergely a susţinut un discurs emoţionant despre bine si valori morale din care, cu totii, elevi şi profesori, am tras învăţăminte extrem de utile şi necesare pentru arhitectonica noastră spirituală.

Tudor Petcu, lingvist, profesor de filosofie şi educaţie socială în cadrul instituţiei noastre şi iniţiatorul acestui eveniment, ne-a mărturisit: „Am trăit o emoţie profundă ca urmare a faptului că o personalitate atât de reprezentativă în planul conştiinţei mele reflexive a ales să fie pentru câteva momente printre noi, împărtăşindu-ne din tainele înţelepciunii sale pozitive. Discursul domniei sale despre bine si morala elementara a adus în evidenţă adâncul necunoscut al realităţi spirituale. Printre altele, pot afirma cu tarie ca Bertrand Vergely este unul dintre principalii formatori ai constiintei mele spirituale si intelectuale iar colaborarea pe care o am de peste 10 ani cu acest titan al intelepciunii contemporane s-a reflectat in publicarea a nenumarate articole impreuna, precum si in realizarea unei serii interminabile de dialoguri, inclusiv pentru canalul meu de YouTube.”

Bertrand Vergely este considerat una dintre cele mai puternice voci ale Occidentului cultural contemporan şi s-a remarcat printr-o puternica apologie pe care a facut-o rezistentei morale in fata tentatiilor postmoderne, fundamentate pe relativizare si ironizare.

Carti precum „Retour à l’émerveillement” sau „La tentation de l’Homme-Dieu”, care ii poarta semnatura, pun in prim plan orgoliul ce denatureaza omul iesit din planul comuniunii cu Dumnezeu.

 

  1. Conferința “Binele și moralitatea elementară” – Liceul Teoretic King George – 

 

  1. Filosoful francez Bertrand Vergely in vizita la Liceul Teoretic International King George – 

 

  1. Filosoful francez Bertrand Vergely, profesor de filosofie morală la Université Paris 4 Sorbonne –