fbpx

Ambasador al României în Lupta cu Schimbările Climatice

Seara trecută, a avut loc decernarea premiilor pentru a zecea ediție a concursului național “Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice”. A avut bucuria ca Liceul Teoretic King George să participe la acest concurs, iar elevul nostru, Amir Badarni din clasa a VII-a A, a câștigat titlul „Ambasador” al României.

Amir a impresionat printr-un eseu foarte bine realizat sub îndrumarea doamnei profesor de geografie, Alina David: “De ce avem nevoie de educatie privind schimbarile climatice”: «Noi, elevii, avem nevoie de educaţie privind schimbările climatice? Răspunsul este că da! De ce avem nevoie? Pentru că educația poate încuraja oamenii să-și schimbe atitudinile și comportamentul; de asemenea, îi ajută să ia decizii informate. În sala de clasă, putem fi învățați despre impactul încălzirii globale și despre cum sa ne adaptăm la schimbările climatice. Educația este, de altfel, singurul instrument care ne va motiva să luam măsuri. »

Ediţia 2022 a concursului s-a desfășurat în cadrul proiectului Angajament Pentru Climă, proiect implementat în parteneriat de Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Reper 21 și Școala Națională de Studii Administrative și Politice – SNSPA, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Felicitări, Amir pentru munca depusă, pentru perseverenţa şi implicarea ta, suntem mândri că eşti elevul nostru! 

Felicitări, doamna David pentru eforturile constante depuse, pentru coordonarea impecabilă! 

Decernarea premiilor – Concursul Tinerii ambasadori în lupta cu schimbările climatice – https://youtu.be/eL2yrmd5Y4s 

#KingGeorgeInternationalSchool #LiceulTeoreticKingGeorge #schimbariclimatice #AmbasadoralRomâniei #luptacuschimbărileclimatice #ambsador #castigatorconcurs