fbpx

Nicuşor Dan: Un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge la proiectele independente

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a promis, la Radio România Cultural, că un procent important din finanțarea culturală pe 2021 va ajunge, pe bază de concurs de proiect, la sectorul independent.

”Așa cum spun de mult, voi propune ca o parte importantă a bugetului local dedicat sectorului cultural în 2021 să fie accesibilă instituțiilor culturale independente, prin concursuri de proiecte.

În același timp, Primăria Capitalei va veni curând cu un ajutor de urgență pentru sectorul cultural independent, pentru a-l ajuta să treacă peste această perioadă dificilă, cauzată de COVID-19. Există acordul Consiliului General, așteptăm acordul Comisiei Europene, via Consiliul Concurenței.
Suntem alături de actul cultural din București și stimulăm inițiativa culturală în mod deschis, transparent”, a scris Nicușor Dan și pe pagina sa de Facebook.

Primarul general a mai spus că în cel mai scurt timp, se va începe și evaluarea tuturor clădirilor cu potențial  risc seismic. “Suntem în situația, rușinoasă, în care avem clădiri interbelice înalte, despre care toți specialiștii spun că pot avea un grad ridicat de risc seismic și pe care nu le-a expertizat nimeni, în ultimii 30 de ani.” – a mai spus Nicușor Dan. Primarul general a promis că, până i se va încheia mandatul, “Bucureștiul va avea o mare sală polivalentă.” procent

Primarul general a mai spus că în cel mai scurt timp, se va începe și evaluarea tuturor clădirilor cu potențial  risc seismic. “Suntem în situația, rușinoasă, în care avem clădiri interbelice înalte, despre care toți specialiștii spun că pot avea un grad ridicat de risc seismic și pe care nu le-a expertizat nimeni, în ultimii 30 de ani.” – a mai spus Nicușor Dan. Primarul general a promis că, până i se va încheia mandatul, “Bucureștiul va avea o mare sală polivalentă.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.