fbpx

Newsweek: Învățătorul care a schimbat „patinoar” cu „patinuar” este autor de manual de limba română

Spiridon Andrieș, învățătorul de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași acuzat că a corectat în mod agramat lucrarea unui elev, a fost coatuorul volumului „Limba şi literatura română: exerciţii formative şi probe de evaluare pentru clasa a III-a: curriculum extins” (Editura Optima, Iași).  Informația a fost dezvăluită de publicația Newsweek România.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, profesor Sabina Manea, a declarat în această dimineață, pentru Newsweek România, că instituția pe care o reprezintă a primit o sesizare pe marginea acestui subiect și că, în acest moment, face verificări asupra veridicității evenimentelor.

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași, ar fi primit o notă scăzută, deși răspunsurile sale din lucrare erau corecte. Astfel, cuvântul ”patinoar”, scris de elev, a fost rectificată cu forma greșită ”patinuar”. De asemenea, despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș” a fost și ea sancționată, deși era realizată impecabil.

Situația a fost semnalată, pe Facebook, de tatăl copilului, Ionel Tarnoveski:

”Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, <să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant>…”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.