fbpx

Nelu Tătaru: În ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19

Peste 770 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19 în ultima săptămână, potrivit evaluărilor făcute de autorități, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24. Ministrul a spus că este vorba despre ” „în jur de 276 de copii între 0-9 ani şi 495 de copii între 10 şi 19 ani”.

 „Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun”, a adăugat Tătaru.

El a adăugat că că speră ca creșterea cazurilor noi de COVID-19 să se mențină la 2.000 și, dacă sunt respectate măsurile de protecție, să scadă la 1.500 în perioada următoare. 

„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru.

„Nu ne aşteptăm să ajungem la 3.000 de infectări pe zi. Am avut o lună destul de grea, cu numeroase reveniri la normalitate: deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală, alegeri locale. Iar toate aceste activităţi au în spatele lor nişte ordine de ministru care prevăd nişte norme de aplicare în vederea funcţionării acestor activităţi”, a explicat ministrul Sănătății.

Oficialul a mai spus că, după părerea sa, România nu a intrat în valul doi al pandemiei, ci se află, încă, în primul val.

diagnosticați cu COVID-19

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.