fbpx

Monica Anisie, la B1 Tv: 96,4% din școli sunt pregătite să înceapă cursurile

Peste 96% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar, a spus ministrul Educației sâmbătă dimineață, într-un interviu acordat B1 Tv, relatează Europa FM.

Potrivit sursei citate, Monica Anisie se declară optimistă, deși admite că situația este dificilă. Au rămas mai puțin de 48 de ore până la începerea noului an școlar.

„La momentul acesta, deși suntem într-o situație dificilă, așa cum ați spus și dumneavoastră, eu sunt optimistă pentru începutul de an școlar. Pot să vă spun în mod clar că la momentul acesta 96,4% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începutul de an școlar. Acest proces este unul dinamic. În continuare, colegii mei se află și astăzi în unitățile de învățământ pentru a pregăti tot ceea ce este necesar ca luni, pe 14 septembrie, copiii să vină în siguranță la școală. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare în această perioadă, dar mulțumesc și autorităților publice locale. Au făcut eforturi extraordinare și asta pentru ca școala să fie deschisă în bune condiții”, a declarat Monica Anisie la B1 Tv.

Ministrul a fost întrebat în ce situație se află celelalte școli, respectiv 3,6% în care se înregistrează probleme. Monica Anisie a declarat că „unele dintre ele sunt în pregătire, altele sunt în reabilitare. Prin urmare, acolo au fost găsite alte soluții, fie se continuă învățarea în sistem online, fie au găsit alte spații unde să își desfășoare activitatea didactică atât profesorii, cât și elevii”, a precizat ministrul Monica Anisie.

Cum va începe noul an școlar în România:

– 12.610 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
– 4.892 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
– 238 unități de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
– 7 unități de învățământ în scenarii mixte (S2+S3) Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unități se află în curs de reabilitare și altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învățarea online.