fbpx

Mihnea Costoiu, despre absolvenții UPB: Acum zece ani plecau circa 80%, acum rămân circa 80% în ţară

Rectorul Universitățiim Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a declarat sâmbătă, înainte de festivitatea de absolvire a celor 85 de şefi de promoţie de la cele 15 facultăţi ale Universităţii, că 80 la sută dintre absolvenţii instituţiei de învăţământ superior rămân să profeseze în ţară după finalizarea studiilor.

„Dacă acum zece ani plecau circa 80 la sută, acum rămân circa 80 la sută in ţară. Ne aşteptăm la un procent mare al tinerilor sa rămână în universitate mai departe la programele de masterat şi doctorat şi să rămână în ţară”, a spus rectorul, citat de AGERPRES.

El a afirmat că în această sesiune de admitere la UPB sunt mai mulţi candidaţi la masterat şi doctorat decât in anii trecuţi.

„Ne aşteptăm până la finalul admiterii la licenţă să avem mai mulţi candidaţi decât anul trecut”, a mai susţinut Costoiu.

El i a sfătuit pe absolvenţii UPB sa folosească nu doar „lucrurile câştigate” în perioada facultăţii, ci să îşi folosească mintea şi sa gândească cum sa schimbe lumea aflată acum „într-o degringoladă”.

„Ei sunt cei care vor reorienta aceasta societate. (…) Ei sunt cei de la care se aşteaptă această schimbare”, a arătat rectorul.

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. În anul 1832, aceasta este reorganizată în Colegiul de la Sfântul Sava.

La 1 octombrie 1864, a fost înființată “Școala de Poduri și Sosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine “Școala de Poduri, Șosele și Mine”, cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capătă o nouă structură, sub denumirea de “Școala Națională de Poduri și Șosele”; la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. In baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.