fbpx

Marcel Bartic: ”Cinci motive pentru care iubesc meseria de profesor”

Profesorul Marcel Bartic a publicat, pe pagina sa de Facebook, un videoclip în care enumeră cinci motive pentru care a ales meseria de dascăl și pentru care dorește să continue această activitate.

Marcel Bartic este profesor de istorie la școala privată Little London International Academy.

Videoclipul este disponibil aici:

Cinci motive pentru care iubesc meseria de profesor… 🙂

Publicată de Marcel Bartic pe Luni, 22 iulie 2019

În prezentarea sa de pe pagina de internet a școlii,  Marcel Bartic vorbește despre activitatea sa:

”Cei peste 10 ani de experiență în învățământul românesc de stat și particular mi-au definit un profil de cadru didactic ambițios, creativ și deschis către nou. Sunt, din 2003, licențiat al Facultății de Istorie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași  și absolvent al unui program de masterat din cadrul aceleiași instituții finalizat în 2005. Școala ieșeană de istorie m-a influențat în mod deosebit și m-a însoțit pe parcursul formării mele profesionale, imprimând rigoare și exigență viziunii mele asupra educației.

Am predat istorie și cultură civică elevilor din toate segmentele învățământului preuniversitar. Pe lângă rezultatele obținute la concursuri și olimpiade care m-au adus până în rândurile lotului național, mi-am dorit și am avut satisfacția să văd cum aceste discipline formează mentalități și atitudini menite să evidențieze caractere legate cosubstanțial de un set de valori precum onestitatea, deschiderea spre nou și gândirea critică.

M-am implicat în multe proiecte de parteneriat cu școli din țară, atât ca organizator, cât și ca participant activ în schimburi de experiență sau în promovarea inovației în educația din România. Am participat la numeroase cursuri de formare didactică și managerială și sunt certificat atât național cât și internațional.

Am considerat important să concretizez ideea că responsabilitatea profesorului de istorie nu se oprește la catedră, ci merge în viața reală, în viața socială, acolo unde este nevoie de atitudini pro active. Din acest motiv am pus bazele Asociației Artceva România, un ONG cu preocupări în zona educației.”

Am convingerea că schimbarea nu poate veni decât de la noi. Astfel, pentru a-i educa pe alții, va trebui să învățăm cum să ne schimbăm pe noi înșine. Iar școala este locul perfect pentru acest lucru.”